11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uličnim perfomansom počeli Dani Francuske u Herceg – Novom

Uličnim perfomansom  glumaca na štulama u pratnji muzičara, od Dvorane Park do glavnog gradskog trga počeli su Dani Francuske u Herceg – Novom,  u okviru programa  48. Praznika mimoze.

U saradnji sa Francuskim institutom u Crnoj Gori sutra će se hercegnovskoj publici predstaviti  pop rok grupa  Baden – Baden, a u srijedu  će biti priređeno gastro veče sa specijalitetima  francuske kuhinje u Gradskoj kafani.

Veoma smo ponosni što su nas Herceg – Novi i Herceg fest pozvali da budemo prvi gosti, što možemo da učestvujemo  i doprinesemo ovom festivalu, poručio je direktor Francuskog instituta i prvi sekretar Francuske ambasade u Podgorici – Žan Žak Forte. On je podsjetio da je Francuska veoma aktivna u karnevalima festivalima, i izrazio zadovoljstvo što srodne programe mogu da prikažu i u drugoj zemlji, prenosi radio Herceg-Novi.

„Do sada su ovakvi programi bili organizovani u Podgorici i jako nam je drago što možemo da ih proširimo i na druge gradove u Crnoj Gori. Zahvaljujući vašem prazniku, sada smo i u Herceg-Novom. Mi već imamo dugogodišnju saradnju sa udruženjem „Avenir“ iz vašeg grada, koje zastupa Frankofoniju. Svake  godine na Dan primirja, 11. novembra  posjećujemo  spomenik palim francuskim vojincima na Žvinjama, a saradnju sa Herceg – Novim ćemo proširiti i novim programima“, poručio je Forte.

Najčitanije