15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulazak na San Đovani četri eura ?

San Đovani
San Đovani

Nacrtu odluke o naknadi koja se plaća pri obilasku tvrđave „San Giovani“ koji je usvojen na sjednici lokalnog parlamenta nalazi se na javnoj rasprava koja će trajati do 17.aprila.

Prema prema ovom Nacrtu odluke, radi unapređenja, zaštite, održavanja i promocije, kao dijela spomeničke cijeline Kotora, plaćanje ulaznice pri obilasku i razgledanju San Giovanija – Kotorske tvrđave, poskupljuje na 4 (četri) eura. Dosadašnja cijena je bila tri eura.

Prema istoj odluci ulaznice nijesu dužni plaćati lica koja su u sastavu političkih, privrednih, kulturnih, vjerskih i drugih delegacija u zvaničnoj posjeti Republike i Opštine Kotor, kao i djeca ispod 10 godina.

San Đovani
San Đovani

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora obavezuje se da prije započinjanja naplate ulaznica obezbijedi materijalno-tehničke i siguronosne uslove za bezbijedan obilazak Tvrđave.

San Đovani
San Đovani

Sredstva ostvarena prodajom ulaznica raspoređuju se 40 % za revitalizaciju i održavanje zidina 40% za meterijalne troškove Direkcije 20 % lokalnoj Turističkoj organizaciji, za realizaciju Programa.

San Đovani
San Đovani

Prema podacima iz TO Kotor u protekloj godini kotorske zidine posjetilo je oko 73.000 posjetilaca i ostvarena je dobit oko 220.000 eura.

Najčitanije