12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Uhapšen maloljetnik zbog razbojništva, policija identifikovala i traži još jednu osobu

Hapšenje

“Službenici Uprave policije MUP-a – Centar bezbjednost Budva su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo razbojništvo počinjeno na štetu hipermarketa „Mega“ na Jazu i tom prilikom lišili slobode maloljetnog S.P. (17) iz Tivta, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo”, saopšteno je večeras iz Uprave policije.

Policijski službenici intenzivno tragaju za drugom osumnjičenom osobom.

“Službenici CB Budva su postupili po prijavi da su 06.10. oko 21.25 sati u hipermarketu „Mega“ na Jazu, Opština Budva, dva maskirana nepoznata lica uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem otuđila oko 3000 eura.

Nakon izvršenja krivičnog djela, prema operativnim saznanjima, tada nepoznati izvršiocu su se udaljili u pravcu Kotora vozilom marke „Reno Megan“ bez registarskih oznaka. Odmah nakon dobijenih saznanja službenicu CB Budva su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor krenuli u potjeru za navedenim vozilom i licima. Nakon 15 minuta službenici OB Kotor su blokirali put u selu Dub i tom prilikom zaustavili predmetno vozilo i uhapsili maloljetnog S.P, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, dok je drugo lice uspjelo da se udalji sa lica mjesta”, objašnjavaju iz policije.

Pregledom vozila pronađen je pištolj „CZ99“ sa metkom u cijevi pištolja.

“Drugo lice je identifikovano i radi se na njegovom lociranju i hapšenju. O događaju je obaviješten nadležni tužilac za maloljetnike koji je naložio da se maloljetni S.P. liši slobode i da mu se privede uz krivčnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Nakon saslušanja, državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije