Udruženje građana “Tivatska akcija” kritikuje opštinsku vlast

Tivat Sidro
Photo: Boka News

Udruženje građana “Tivatska akcija” koje će učestvovati na predstojećim izborima u tom gradu, oštro je kritikovalo lokalnu DPS-SDP vlast zbog slabe realizacije Strateškog plana Opštine Tivat za period 201-2016 godina. Odbornik TA Miomir Abović ocinjenio je da to svjedoči “kolika je dubina nesposobnosti i nerada aktualne tivatske vlasti.”

Abović je podsjetio da nije izgrašen niz kapitalnih objekata obećanih u četvorogodišnjem Strateškom planu –bulevar, nadzemna javna garaža u centru grada, stambeno naselje na lokaciji Lukovića barake, višenamjenski objekat dječije i socijalne zaštite na mjestu sadašnjeg Crvenog krsta na Seljanovu, nije zavrena nadrgradnja objekta Šoping centra u tom naselju, “otvoreni bazen na Belanima je i dalje u fazi nasipanja šuta”, nije započela ni relaizacija gradnje lungo mare pješačke staze, slab je učinak na izgradnji atmosferske kanalizacije, a “ogromna kašnjenja kad je u pitanju izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, već predugo zagorčavaju život ljudima u pojedinim dijelovima tivatske opštine.”

“Od dvanaestak najvećih projekata aktualna DPS-SDP lokalna vlast za tri godine i dva mjeseca uspjela je da završi samo rekonstrukciju Pina (sa izdacima za naknadne radove od 170.000 € i sa nenaplaćenim penalima „Erlangu“ zbog kašnjenja radova od 130.000 €), biće napokon, nakon punih 12 godina obećanja, završena i izgradnja Autobuske stanice , a započeta je i izgradnja stanova na lokaciji „Švedske barake“. Ali, po svemu što se s tim projektom radilo i radi, od samog sporazuma sa Crnogorskim fondom za solidarnu stambenu izgradnju pa do načina raspodjele tih stanova, izgleda da se aktualna opštinska DPS-SDP vlast sprema da malverzacijama zasjeni čak i aferu „Komunalije“.”- kazao je Abović dodajući da se “ovako katastrofalna realizacija kapitalnih investicija dešava u periodu kad Opština Tivat stalno ima višak sredstava između tri i četiri miliona eura”.

Logo Tivatske akcije
Logo Tivatske akcije

“Što bi se tek napravilo da nemamo tako stabilne prihode kakve smo do sada imali?  Poslije ovakvih poraznih rezultata u ostvarenju Strateškog plana Opštine Tivat, svako sa minimalnom osjećanjem odgovornosti sam bi se odmah sklonio sa čelnih funkcija, i zauvijek batalio sličnih poslova. To, na žalost, nije slučaj sa aktuelnim čelnicima Opštine. Zato će građani Tivta, ako ne žele da se nastavi s ovakvom nesposobnošću i neradom, na sljedećim izborima morati da ih sklone sa pozicija koje ničim nisu zaslužili. Jer, vrijeme stabilnih budžetskih prihoda polako prolazi, i trošimo posljednje godine u kojima bismo kao grad mogli napraviti veliki iskorak naprijed.”- zaključio je odbornik TA Miomir Abović.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.