17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenici iz Tivta posjetili Dom starih u Risnu

Učenici III4 razreda Osnovne škole „Drago Milović” iz Tivata danas su u sklopu nastavnog plana na temu humanost i solidarnost posjetili Dom starih „Grabovac“ u Risnu. Ni loše vrijeme nije spriječilo učenike da sa roditeljima i učiteljicom Nevenkom Saveljić ostvare planirani cilj.

Osim druženja, mališani su štićenicima doma uručili poklone, koje su sami napravili, pravili kratke razgovore, razmjenjivali lične podatke kako bi izgradili međugeneracijski most, prijateljstva, ljubavi, saradnje, a obećali su im i poslati čestitke za praznike. Na zajedničkoj radionici od baka su učili plesti, praviti nakit, mozaike…

Dirljivim programom kroz stihove i zvuke flaute mnoge su i rasplakali.

“Ovo je bilo mnogo više od obične posjete, planiramo da druženje sa štićenicima doma nastavimo” – kazala je učiteljica Nevenka Saveljić.

Kroz osmišljavanje predmeta poznavanja prirode i društva, podržani od TO Kotor, učenici su se upoznali sa istorijom Risna, posjetili Rimske mozaike, Perast i Muzej grada Perasta, te ovaj segment izleta nazvali „Upoznajmo našu zemlju da bismo je više voljeli.” Zbog lošeg vremena izostala je planirana posjeta Gospi od Škrpjela. Pripremamo novu akciju na putu humanosti, posjetiti djecu sa smetnjama u razvoju u prostoriji udruženja „Evropski dom Tivat”, kazala je učiteljica Nevenka Saveljić.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije