13 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu obilježen Svjetski dan bez automobila

Okupljanjem đaka-prvaka iz Osnovnih škola “Drago Milović” i “Branko Brinić” u centru grada i crtanjem kredama u boji po kolovozu Ulice Druge dalmatinske brigade, u Tivtu je danas obilježen 22.septembar – Svjetski dan bez automobila. Da jednom od glavnih gradskih ulica na potezu ispred zgrade Opštine, makar na sat vremena ne prođe nijedan automobil, te da se djeca spokojno igraju i crtaju na asfaltu, pobrinuli su se organizatori akcije – Opština, dvije osnovne škole, Omladinski klub, Odjeljenje bezbjednosti Tivat i Komunalno preduzeće.

Prvaci koji su nosili fluorescentne sigurnosne prsluke, upoznati su sa najosnovnijim pravilima sigurnog kretanja pješaka u saobraćaju, a imali su priliku i da pogledaju policijske patrolne automobile.

Biljana Krivokapić iz Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Tivat kazala je da je akcija priređena sa ciljem da se građanima ukaže na potrebu da zbog zaštite životne sredine, ali i sopstvenog zdravja, što manje koriste svoje automobile, pogotovo u centru grada.

“Znači da grašani kad mogu, idu pješke, da se koristi više javni prevoz, a sve sa ciljem da sačuvamo našu okolinu, te da građani više koriste bicikle,a Opština je obezbjedila ponovo bicikla za korišćenje sistema “Bike share”- kazala je Krivokapić.

Izvor:S. L.

Najčitanije