11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tužilaštvo nije tražilo zadržavanje Elezovića, pas najvjerovatnije korišten za ilegalne borbe

Hvatanje psa – Tivat

Tivćanin Hazredin Elezović (43), vlasnik psa koji je juče na gradskom šetalištu Pine napao i povrijedio dvogodišnje dijete i usmrtio jednog manjeg psa, nakon saslušanja u policiji, pušten je na slobodu.

Policija je protiv njega podnijela prijavu koju je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru kvalifikovalo kao krivično djelo “izazovanje opšte opasnosti”, ali tužilac nije tražio zadržavanje vlansika psa u pritvoru, već ga je pustio da se u daljem postupku brani sa slobode.

Protiv Elezovića su, kako nezvanično saznajemo, krivičnu prijavu podnijeli i roditelji djevojčice koju je njegov pitbul ugrizao i srećom, nanio joj samo lakšu tjelesnu povredu.

Scene koje je Elezovićev pas priredio juče ujutrio na Pinima nalikovale su nekom horor filmu jer je razjareni pitbul prvo napao kućnog ljubimca porodice Džipković iz Beograda – pudlicu koju je njen vlasnik sa povodcem šetao po Pinima. Uprkos očajničkim pokušajima starijeg čovjeka da odbrani svog kućnog ljubimca, Elezovićev pitbul je pred očima vlansika pudlice i brojnih građana koji su je pokušali spasiti, bukvalno rastrgao malog psa. Nakon toga, pitbul se uputio kao drugom kraju Pina gdje je nekoliko minuta kansije, nasrnuo na ženu sa malim djetetom u kolicima. Upozorena povicima građana, žena je u posljednji trenutak podigla dvogodišnju djevojčicu iz kolica, ali je pas ipak uspio da dijete dohvati i ugrize za nogu. Teže povrede djeteta spriječila je njegova debela zimska garderoba, a majku i dijete građani su odmah uveli na sigurno u jedna od obližnih lokala, dok su razjarenog psa nešto kasnije uhvatili i odveli šinteri Komunalnog preduzeća Kotor.

Zbog pretrpljenog šoka, juče je pozlilo i supruzi vlasnika ubijene pudlice, koja je inače, hronični bolesnik, pa je toj starijoj ženi ukazivana pomoć u tivatskoj službi Hitne pomoći.

Napadnuto dijete, srećom je prošlo da samo plićim ranama na nozi od ugriza psa, pa je uz adekvatni medicinski tretman u Hitnoj pomoći i kod pedijatra, te preventivno datu vakcinu, djevojčica otpuštena kući.

Pit bul se trenutno nalazi u Azilu za napuštene životinje u Kavču gdje će po nalogu glavnog državnog veterinarskog inspektora, biti na posmatranju narednih deset dana. Po svim karakteristikima njegovog ponašanja, al i po izgledu psa koji ima brojne rane po tijelu, izgladnio je, ne ispušta glasove i vrlo se čudno ponaša,  sumnja se da je riječ o životinji koja je bila namjenski trenirana i korišćena za borbe sa drugim psima.

Izvor:S. L.

Najčitanije