12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Turizmijada 2015“

Turizmijada
Turizmijada

Susreti studenata fakulteta za turizam – „Turizmijada 2015“, počinju sutra u Tivtu, a priređuje ih Studentska organizacija Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i ugostiteljstva.

Turizmijada koja predstavlja najveće okupljanje studenata, profesora i asistenata iz oblasti turizma i hotelijerstva na Balkanu, održava se u tivatskom hotelu “Kamelija” i trajaće do 3.maja, a okupiće oko 650 učesnika.

Inače, prošlogodipnja Turizmijada koja je održana u Budvi, imala je oko hiljadu učesnika sa 25 visokoobrazovnih ustanova iz Crne Gore, Srbije, Sovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Velike Britanije, Turske, SAD i Grčke, a ove se godine , popred njih, u Tivtu na njoj očekuju i učesnici iz Japana, Norveške, Švedske I Finske.

Tema ovogodišnje Turizmijade je “Održivi nautički turizam na obali Mediterana” i „Inovativne biznis ideje u turizmu”, a naučno-stručna konferencija zakazana je za 30.april i 1.maj u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Svečano otvaranje “Turizmijade 2015” je sutra u 15 sati u centru za kulturu Tivat, a za sve učesnike Kongresa biće organizovani i stručni izleti u cilju predstavljanja Crne Gore kao turističke destinacije. Organizaciju Turizmijade podržali su Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Nacionalna Turistička Organizacija, Opština Tivat, Turistička Organizacija Tivat, Fakultet za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, kompanija Porto Montenegro i brojni sponzori.

Najčitanije