15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Turističke organizacije na jubilarnom 50-om Sajamu turizma u Novom Sadu

TO na sajmu

U svim vidovima registrovanog smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 1.189 zvanično prijavljenih turista što je  30 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je danas Turistička organizacija najmanje bokeljske opštine.

U Tivtu boravi 870 inostranih i 319 turista iz Crne Gore. U hotelima je 509, dok u privatnom smještaju odmara 680 gostiju.

Inače, Turistička organizacija Tivat trenutno ponudu najmanje bokeljske opštine predstavlja na međunarodmom Sajmu turizma u Novom Sadu. Akcenat je stavljen na promociju novogodišnjeg programa koji će trajati 15 dana, a čija je kruna doček Nove godione na otvorenom na gradskoj rivi Pine gdje će nastupiti poznati splitski muzičar Zlatan Stipišić Gibonni.

Tivatski turistički poslenici u Novom Sadu predstavljaju i generalnu vansezonsku ponudu gradai turističke pakete ovdašnjih hotelijera, ali i brojne sadržaje koje Tivat ima tokom i van sezone. Tivatski štand na sajmu u Novom Sadu posjetila je i gradonačelnica dr Snežana Matijević, kao i ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

TO Herceg Novi na Sajam turizma u Novom Sadu

Jubilarni 50-i Sajam turizma u Novom Sadu, počeo je juče sa centralnom temom “Kulturna raznolikost u Dunavskom regionu,  spajanje lokalnog, regionalnog i svega onog što predstavlja turističku dopunu kroz regionalnu saradnju i kulturu”.

Ove godine zemlja partner je Crna Gora a Turistička organizacija Herceg Novi predstavlja se na zajedničkom prostoru u okviru turističke ponude Crne Gore, kao destinacija koja zahvaljujući geografskom položaju i prirodnim ljepotama predstavlja svoje adute za raznovrstan i sadržajan odmor.

Hercegnovska turistička organizacija  nastupa sa konceptom u čijem centru je turista za kojeg se kreira ponuda zasnovana na savremenim motivima, očekivanjima i  iskustvima. U kontaktu sa mnogobrojnim agencijama i predstavnicima digitalnh i pisanih medija  predstavlja se ponuda za sledeću sezonu sa  akcentom na  predsezonu i Praznk mimoze.  Predstavljaju se takođe i tematske rute,  aktivni, zdravstveni, nautički, gastro, kao i turizam specijalnih interesovanja.

Na našem štandu juče je započela i nagradna igra u kojoj će četiri dobitnika uživati u besplatnom smještaju za dvoje u periodu predsezone u hotelima ACD, Azzuro, Fanfani i Hotel Novi a izvlačenje dobitnika obaviće se danas tokom nastupa Dragoljuba Đuričića i “Balkanske lavine” koji  će uz  zvuke bubnjeva  i u interakciji sa publikom, na poseban način pozdraviti  prisutne i podijeliti im insrumente posebno osmišljne za ovaj dogadjaj, “šejkere”, pomoću kojih će i publika učestvovati  u muzičkom spektaklu, te  imali priliku i da degustiraju naše lokalne delicije.

Ponuđen je raznovrstan promo materijal  a posjetioci štanda su mahom izrazili veliku zainteresovanost za posjetu  Herceg Novom kao turističkoj destinaciji, saopštili su iz TO HN.

Najčitanije