Turistička sezona u Budvi bila rekordna

Budva pixfoto

Ovogodišnja turistička sezona u Budvi je bila odlična a moglo bi se reći i najbolja do sada, izjavio je danas direktor Turističke organizacije opštine Budva Mladen Franović.

“Možemo reći da je ova sezona bila rekordna, bilježimo odlične rezultate, kako u finansijskom smislu, tako i po broju posjetilaca”, naveo je Franović.

Rekao je da postoji čak i dobar trend i u postsezoni.

“Momentalno boravi 50 odsto gostiju više nego prošle godine. To je par hiljada posjetilaca, ali to ipak puno znači jer smo već u novembru”, naveo je Franović.

Gradske vlasti Budve su prošlog mjeseca saopštile da je prihod od sezone iznosio oko tri miliona eura.

“Osamdeset odsto tih prihoda pripada nama, to jest TO organizaciji Budva, a obzirom da očekujemo goste i za Novu godinu, očekujemo priliv oko tri miliona eura za ovu godinu, što je vrlo ohrabrujuće. To je izvanredan budžet i to je ono što je i de fakto pola turizma Crne Gore”, naveo je Franović.

On je kazao da je došlo do izvjesne promjene strukture gostiju, ali da to “nije značajno”.

Budva

“Kada pričamo o strukturi uvek naglašavamo da su nam gosti iz Sovjetskog Saveza primarna kategorija, jer na naše tržište uglavnom dolaze Rusi, Bjelorusi, Ukrajinci, kao i gosti iz azijskog dijela bivšeg Sovjetskog saveza. Naravno, nama su najdraži gosti iz okruženja, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije. Stavljamo akcent i na goste iz Srednje Evrope Poljaci, Mađari, Česi a imamo i Francuze, Njemce i Engleze, koji su vrlo interesantna ciljna grupa. Vidim da pojačavaju ovdje svoje prisustvo i vidimo da će izgleda ući u onu ‘prvu ligu'”, rekao je Franović.

On je najavio da je u toku faza pripreme planova za novu sezonu.

“Sve ono što je dobro zadržaćemo, ubacićemo još manifestacija, napravićemo neke zaokrete u propagiranju i promociji, trudićemo se da sredstva kanališemo kako treba, uvešćemo novine, neke nove manifestacije”, kazao je Franović.

Prema njegovim riječima, TO Budva pokušače da uvede inovacije i na menadžmentu destinacije, i a pokušaće i da zajedno sa nacionalnom TO uradi turistički plan za cijelu Crnu Goru.

Izvorbeta
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.