16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička ponuda Tivta predstavljena na sajmu “COTTM” u Pekingu

 

Sajam Kina

COTTM je kineska “business to bussines” (B2B) turistička berza koja se održava u periodu od 29. do 31.marta. Ove godine je okupila više od 400 izlagača iz preko 65 zemalja svijeta. Očekivanja organizatora su da će privući preko 4 000 specijalizovanih kupaca samo iz Kine kao i izuzetnu pažnju medijskih kuća. Kao i prethodnih godina Crna Gora i Srbija predstavljaju ponudu na ovom sajmu na zajedničkom štandu pod sloganom “Wild Soul of Europe”.

Crna Gora je već 28.03. započela sa promotivnim aktivnostima,  pa je u kongresnom centru hotela „Zhao Long“ u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Srbije, uz prisustvo predstavnika ambasada dvije zemlje, održana prezentacija turističke ponude i organizovani su poslovni susreti sa partnerima iz NR Kine.

Sajam Kina

U okviru workshopa održala se prezentacija svih gradova sa osvrtom na gradove participante koji su bili prisutni na sajmu, gdje je i TO Tivat imala službene posjete u izložbenom prostoru i mogla je informisati sve učesnike radionice o gradu Tivtu i sadržajima grada, razmijenila je kontakte sa predstavnicima turoperatora, agencijama, medijima i Pekinžanima generalno.

Sajam Kina

Prvog dana sajma 29. 3 u okviru turističke berze “COTTM” održana je zajednička konferencija za novinare Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Srbije. Na konferenciji su bili prisutni brojni predstavnici kineskih medija, među kojima izdvajamo: China Daily, China Culture Daily, Global Times, Beijing News, International Business Daily, Traveler Magazine, predstavnici on line portala ifeng.com, people.com.cn, China.com i ostali.

Sajam Kina

Tog dana  održano je mnogo unaprijed dogovorenih sastanaka sa direktoricom TO Tivat na kojima se  razgovaralo o potencijalnoj saradnji grada Tivta i svega što on može ponuditi za Kineskog turistu. Neki od njih su: Beijing International Travel Co, 8 Continents travel, Global travel, CITIC International travel, Merit International, Mice CTC Service Co, World travel on line, Toursforfun, i mnogi drugi…

Organizacija ovakvih susreta se pokazala kao veoma uspješan model za uspostavljanje kontakata sa zainteresovanim turoperatorima sa emitivnih tržišta, naročito imajući u vidu najavljene vizne olakšice za kineske turiste koji će u grupama putovati u Crnu Goru.

Za sutra 31. 3.zakazana je i službena posjeta predstavnika Crne Gore Ambasadi Crne Gore u Kini, kada će ih primiti ambasador Perović sa svojim kabinetom.

 

Najčitanije