7 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu turizma u Beču

Sajam Beč
Sajam Beč

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ove godine u saradnji sa Montenegro Airlinesom, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2015“, koji se održava u Beču u periodu od 15.-18.januara.

Na štandu Crne Gore učestvuju predstavnici turisticke privrede: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”,“Globtour”, Montenegro Airlines i Turističke organizacije Budve, Tivta i Kotora .

Turistička organizacija Tivat predstavila se sa raznovrsnim propagandnim materijalom, a posebno interesovanje je pokazano za novi katalog privatnog smještaja. Na štandu TO Tivat mogle su se naći i druge brošure katalog “Od elite do elite”, material iz Porto Montenegra i Lustica bay i dr.

Tokom sajma organizovani su sastanci direktorice Nacionalne turističke organizacija Crne Gore, Željke Radak Kukavičić sa predstavnicima medija i partnerima sa ovog tržišta. Poseban akcenat je dat na predstavljanju ponude za pred i post sezonu.Održani su sastanci sa specijalizovanim turističkim agencijama koje se bave organizacijom putovanja turista koji upražnjavaju aktivnosti na otvorenom.

Sajam Ferien posjeti značajan broj posjetilaca iz Beča i okruženja, te će ponuda biti plasirana i direktnim korisnicima. Zavisno od interesovanja, posjetioci crnogorskog štanda mogu dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija, putovanja za seniore i sl. Na sajmu učestvuje 750 izlagača iz preko 70 zemalja i očekuje se da će ga posjetiti oko 150.000 posjetilaca.

Turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do oktobra 2014. godine, Crnu Goru je posjetilo oko 14.000 turista iz Austrije koji su ostvarili blizu 60.000 noćenja. .

 

Najčitanije