14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička ponuda Crne Gore na berzi „WTM 2014“ u Londonu

World Travel market

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa strateškim partnerima i turističkom privredom, predstaviće crnogorsku turističku ponudu na Međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM) , koja se održava od 3. do 6. novembra u Londonu.

WTM je jedan od vodećih globalnih događaja za turističku industriju, na kojem svoju ponudu predstavljaju svi sektori turizma, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele, agencije, softverske kuće …

Ova najznačajnija svjetska turistička berza okupiće oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i veliki broj medija. Učešće na ovoj berzi je značajno, kako zbog prezentacije ponude na britanskom tržištu, tako i zbog mogućnosti susreta ponuđača sa partnerima i sa drugih emitivnih tržišta.

Takođe, u organizaciji Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) i Međunarodne turističke berze, i ove godine, biće održan Ministarski samit, na kojem će visoki predstavnici država članica iz cijelog svijeta razmijeniti mišljenja u pogledu turističkog razvoja i buduće perspektive u ovoj globalno značajnoj oblasti..

Delegaciju Crne Gore predvode državni sekretar za turizam u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktor NTO Crne Gore, Saša Radović,  koji će tokom sajma imati, niz sastanaka sa postojećim i potencijalnim partnerima i veliki broj intervjua sa predstavnicima medija.

Najčitanije