16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija Tivat priprema se za prve sajamske nastupe za novu sezonu

Tivat - Pine
Tivat – Pine

Turistička organizacja Tivat ovih se dana se uveliko priprema prve sajamske nastupe pred novu sezonu – berze turizma u Kragujevcu i u Varšavi, a koje se održavaju krajem narednog mjeseca.

Iz TO kažu da, sudeći prema narastajućem broju turista iz tog grada koji ljetuju na Tivatskoj rivijeri, nastup u Kragujevcu postaje značajniji nego ranijih godina.

“Osim same promocije grada i njegove ponude za naredno ljeto, u Kragujevcu ćemo imati promociju dočeka Nove godine u Tivtu. Kontaktirali smo hotele da, u koliko imaju neku ponudu ili organizuju doček, da nam daju cijene zajedno sa informacijom o dočeku. Ako pak nemaju organizovani doček, da svoju ponudu smještaja vežu uz  doček koji Opština I TO Tivat priređuju na otvorenom na Pinima, tako da bi imali neke male paket aranžmane.”- kazala je portparolka TO Tivat Tamara Krstović.

Ona je dodala da se priprema i nastup tivatskih turističkih poslenika na najznačajnijem sajmu turizma u Poljskoj, koji se održava od 23. do 27 novembra u Varšavi.

“Tu smo takođe pripremili bogat izbor propagandnog materijala, a obavijestili smo hotelijere i druge agencije u gradu da mogu da nam se priključe i pošalju svoj materijal. Većina je to i učinila pa je i to rezultat dobre pripreme za dva sajma koja se odvijaju istovremeno u Kragujevcu i Varšavi.”- kazala je Krstović.

Poljski turisti posljednjih godina sve više posjećuju Crnu Goru. Prema podacima MONSTAT-a, za prvih devet mjeseci ove godine Crnu Goru je posjetilo oko 50.000 gostiju iz Poljske, koji su ostvarili oko 260.000 noćenja, što je 15 % više u odnosu na godinu ranije.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije