3 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija Tivat obilježila Svjetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine

TO Tivat

Turistička organizacija Tivat uoči Svjetskog dana obrazovanja o zaštiti životne sredine, u saradnji sa Komunalnim preduzećem, obezbijedila je dvije kante za reciklabilni otpad. Kante su postavljene ispred prostorija TO Tivat u centru grada, a riječ je se o posudama za odlaganje plastične ambalaže i papira.

“Ideja nam je bila da naši najmlađi sugrađani, pa i oni stariji, a takođe i posjetioci grada Tivta mogu uraditi značajno djelo za očuvanje prirodnog okruženja. Odlagajući otpad na pravom mjestu brinemo o svom okruženju i čuvamo ga za buduće generacije koje dolaze, na čemu i jeste osnovni akcenat održivog razvoja turizma. Održivom razvoju turizma, na ovaj način, vodeći računa o prirodi mjesta u koje dolaze, doprinose i turisti, koji su aktivni učesnici u očuvanju prirodne sredine našeg grada” – saopšteno je  iz tivatske Turističke organizacije.

Svjetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine obilježava se svakog 26.januara, od  1972. godine kada je u Stokholmu usvojena Deklaracija kojom se naglašava potreba stvaranja zajedničkih principa i kriterijuma koji su ponuđeni cijelom čovječanstvu kao inspiracija i smjernica za očuvanje i unaprijeđenje životne sredine.

Inače, TO Tivat jule je saopštila i da su svim vidovima registrovanog smještaja na području te opštune trenutno boravi ukupno 558 zvanilno prijavljenih turista, što je 30 odsto više nego na isti dan prošle godine. Stranih turista je 549, a samo 9 posjetilaca su iz Crne Gore. U hotelima odmaraju 84 gosta, dok u privatnom smještaju borave 474 turista.

 

Najčitanije