8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija opštine Budva na sajmu turizma u Frankfurtu

TO Budva u Frankfurtu

Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, ostalim lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu budvanske rivijere na sajmu kongresnog turizma, „IMEX“, koji se održava od 16. do 18. maja u Frankfurtu.

Ovaj sajam predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi, koji, prema riječima organizatora, pruža uvid u trenutno stanje u MICE industriji koja je u porastu, o čemu govori i podatak da je sajam ove godine okupio najveći broj izlagača i posjetilaca do sada, oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 150 zemalja.

Tokom tri dana trajanja sajma, na štandu Crne Gore planirano je održavanje oko stotinu sastanaka sa organizatorima događaja sa tržišta Njemačke, Rusije, Ukrajine, Češke, Italije, Poljske i dr. na kojima se predstavlja destinacija i mogućnosti za organizaciju događaja u Crnoj Gori.

Prednost ovog tipa sajma je što pruža mogućnost direktnih sastanaka sa organizatorima MICE događaja i donosiocima odluka u međunarodnim kompanijama.

Prema riječima stručnjaka, kompanije i dalje teže da kroz organizaciju raznih događaja poboljšaju svoje poslovne rezultate i efektnije komuniciraju sa zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima. Prema tome, učešće Budve na ovom sajmu je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unaprijeđenje poslovnog turizma, posebno iz ugla produžetka turističke sezone.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju i: “Montenegro Stars Hotel Group“, hoteli „Hilton Podgorica“ i „Centreville Hotel&Experiences“, kao i agencija „Meridian DMC”.

Najčitanije