15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Turisti oduševljeni Montenegro explorer turom

Laura Protat
Laura Protat

Kompanija „Airways Aviation Montenegro“ australijskog biznismena Romija Havata, zadovoljna je do sada postignutim na polju helikopterskog i avio-čartera koje ta firma trenutno jedina nudi u Crnoj Gori. „Airways Aviation Montenegro“ u Podgorici je na sportskom aerodromu prije godinu ipo dana osnovala pilotsku akademiju koju je već pohađalo dosta kandidata iz inostranstv

a, dok u Tivtu razvijaju svoj helikopterski biznis. Sve to prati Havatova specijalizovana turistička agencija „Discover Montenegro“ koju je on osnovao u Tivtu.

Izvršna direktorka „Airways Aviation Montenegra“ Laura Protat je za vazduhoplovni portal Tangosix.rs, kazala da se ovog ljeta pokazala veoma popularna njihova najduža helikopterska panoramska tura za razgledanje – tzv. Montenegro explorer tura koja traje skoro dva sata. Ona podrazumijeva letjenje helikopterom iznad Boke, cijelog Crnogorskog primorja do Ade Bojane, preko Njeguša, Lovćena, Ostroga, kanjona Tare i Durmitora, te Skadarskoj jezera.

„Ova tura se pokazala vema popularnom kod naših putnika i ljetos smo na njoj imali 2 do 3 leta sedmično.“- kazala je Protat koja je i sama pilot helikoptera. Osim ove, „Airways Aviation Montenegro“  nudi i nekoliko kraćih i jeftinijih tura od kojih je najjeftiniji 15 minutni panoramski let nad Bokom Kotorskom koji košta 99 eura po putniku.

Verige - Foto Mark Sims  Boat International
Verige – Foto Mark Sims Boat International

„Veoma traženi tokom ljeta su i transferi helikopterom od Tivta do aerodroma u Podgorici i Dubrovniku jer se tamo ovako stie za 15-20 minuta, dok vožnja automobilom zakrčenim cestama do tih gradva traje satima. Tokom transfera za Dubrovnik obično našim klijentima priuštimo i panoramski let nad Bokom što je za njih poseban doživljaj jer je ovaj predio zaista impresivno lijep.“- istakla je direktorica „Airway Aviation Montenegra“. Ta firma posjeduje helikoper „Airbus helicopters EC-120 colibri“ sa 4 putnika, a od prije par mjeseci koristi i iznajmljeni novi turbinski „Robinson R-66“, kapaciteta 6 putnika. Na raspolaganju putnicima je i mali klipni avion tipa „Cessna 172“ koji može ukrcati 3 putnika.

„Pored toga, radimo i posebne čarter letove sa poslovnim mlaznim aviona „Cessna Citation“ i „Bombardier“ kapaciteta od 6 do 8 putnika, do destinacija sa kojima Crna Gora nema baš toliko dobru avio-povezanost, pa smo tako najčešće ljetos letjeli iz Tivta za Atinu, Ženevu, London i još neke destinacije.“- istakla je Protat.

Najčitanije