20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Truš i Šantić isplovili na regatu Brindisi – Krf

Jedriličari iz Boke, dr Nikša Truš i Zvjezdan Šantić, 9,5 metra dugom jedrilicom „Chita“ jutros su iz Kotora isplovili prema Bridisiju gdje će narednih dana učestvovati na međunarodnoj prestižnoj regati Brindisi – Krf.

Međunarodna regata Brindisi – Krf jedri se po 32. put od 7 – 9. juna.

I prošle godine smo učestvovali na regati, kada smo izazvali posebno interesovanje organizatora i učesnika, tako da su nam još početkom godine poslali pozivno pismo, koje smo bez razmišljanja odmah prihvatili, kazao nam je veliki  zaljubljenik u more i jedrenje skiper dr Nikaša Truš, koji ističe da ljubav prema jedrenju i moru je jača od svega.

„Malo na jedra malo motorom planiramo da za 24 sata budemo u Brindisiju, kako bi se na vrijeme stigli i pripremili se za start regate“ kazao nam je Zvjezdan Šantić.

„Brindisi-Krf Međunarodna regata” osnovana je 1986. Zahvaljujući priznanjima dobijenima iz godine u godinu, od 1998. godine, slava Regate proširila se izvan granica Italije i Grčke, povećavajući broj učesnika iz svih krajeva svijeta. Cilj stvaranja virtualnog mosta između svih ljudi s kojima se Jadran i Jonsko more susreću kroz sport, jedrenja, okrunjen je uspjehom, tako da od 2000. do 2002. godine, zapravo, utrka je održana pod okriljem Ujedinjenih naroda kao “Utrka za ljudska prava”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije