16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Trofej Dana nezavisnosti rafting takmičenje – Kotor 2015.

„Trofej Dana nezavisnosti” revijalno amatersko rafting takmičenje održano je danas na rijeci Škurdi u Kotoru po treći put. Takmičenje je održano u disciplinama sprint i H2H (head-to-head), u kategoriji R6 (šestočlana posada), po pravilima međunarodne rafting federacije IRF.

„Ovo je šesti po redu „Trofej Dana nezavisnosti”, treći za redom u Kotoru. Učestvovalo je osam ekipa iz Kotora, Podgorice, Gradske opštine Golubovci, Nikšića, Kolašina.

Rafting je inače ekstreman sport održava se na brzim vodama ali mi u cilju promocije i popularizacije ovog sporta već treću godinu za redom na mirnoj rijeci Škurdi, ispod zidina drevnog Kotora organizujemo takmičenje“ – kazao je Filip Marković iz rafting kluba „Soko” – Podgorica, koji su organizatori utrke.

Pobjednik takmičenja je ekipa MT “Vukadinović” iz Podgorice koja je u finalnoj utrci (head-to-head), pobjedila ekipu Gradske opštine Golubovci, dok je treće mjesto zauzela ekipa Srednje pomorske škole Kotor.

Takmičenje je izazvalo interesovanje i privuklo pažnju turistima koji su kruzerima danas stigli u Kotor.

Generalni pokrovitelj „Trofej Dana nezavisnosti” je Turistička organizacija Kotor, uz donatore Nikšićku pivaru i Gradsku opštinu Golubovci.

Najčitanije