Prvi put u CG – Trka Vertical Kilometer®

Trka Vertical Kilometer® – (Vertikalni kilometar) biće po prvi put organizovana u Crnoj Gori, u Kotoru 15. marta 2015 godine saopštili su organizatori AK “Niskogorci” i NVO “Orjen Outdoor”.

Trka će se održati od Kotora – Stari grad do Pestigrada. Dužina staze je 2,8 km dok je visinska razlika nešto veća od 1000 mnv, Kotor (Stari Grad) 2 mnv – Pestingrad (Vrh) 1009 mnv.

Kako kažu organizatori “ovo je jedna od rijetkih staza na svijetu, poput Limone sul Garda-e, Canazei-a, Chamonix-a, gdje bi start bio u urbanoj cjelini, a atraktivnost staze je još i veća kada dodamo činjenicu da je Kotor jedan od najljepših starih gradova na svijetu! Staza ispunjava sve standarde ISF-a (International Skyrunning Federation).”

Organizatori takođe napominju da je staza veoma zahtjevna i ekstremna, i da učesnici trke (skyrunner-i) učestviju isključivo na ličnu odgovornost !!!

Prijave na https://kotorverticalextreme2015.wordpress.com/

 

 

       

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.