Trka kroz novske tvrđave – „Game of Novi“

Miluša Bošković i Perica Vučković pobjednici su prve trke kroz novske tvrđave „Game of Novi“ čime su simbolično krunisani za kraljicu u kralja Tvrtkovog trona.
 
Od Citadele, gdje je bio start, pa do cilja na Kanli kuli, trčalo je 39 učesnika iz Srbije, Rusije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Čak i onima koji su stigli poslednji trebalo je manje od osam minuta da pređu stazu koja je prolazila kroz još jednu kulu – Forte mare i uz bezbroj strmih stepenica.
 
U ženskoj kategoriji najbolja je bila Miluša Bošković (TK Kotor) sa vremenom 4:03.4, druga je Jelena Tomašević (TK X Herceg Novi) sa vremenom 4:26.5, a treće mjesto je zauzela Slađana Mačak (Avala – Beograd) uz vrijeme 4:53.7.
Game of Novi
Kod muškaraca je prvo mjesto osvojio Perica Vučković iz Herceg Novog koji je stazu prešao za 3:26.7, drugi je Luka Čupić (TK X Herceg Novi) sa vremenom 3:27.9 i na trećoj poziciji je Uroš Gutić (AK Bosna Sarajevo) uz vrijeme 3:29.6.
 
U ime Opštine Herceg Novi takmičare je pozdravila potpredsjednica Danijela Đurović koja je svim takmičarima čestitala i poželjela da se u još većem broju vide i naredne godine na novom „Game of Novi“ u gradu drevnih kula.
 
Medalje su u ime pokrovitelja trke Turističke organizacije Herceg Novi i prijatelja kompanije Lazure Marina and Hotels uručili Milutin Govedarica i Anja Martinova.
 
Kraljica i kralj Miluša Bošković i Perica Vučković simbolično su krunisani i kao najbolji takmičari čuvari su krune Tvrtkovog trona do naredne godine.
 
Organizator trke „Game of Novi“ je NVO „Orjen Outdoor“, generalni pokrovitelj Turristička organizacija Herceg Novi, partner je JUK Herceg fest, a u programu je učestvovalo i Viteško društvo „Sveti Stefan“ Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.