16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tripundanski dani u Rijeci

U Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci juče je održana je sveta misa u povodu proslave Svetog Tripuna, a predvodio ju je Kotorski Biskup msgr. Ilija Janjić.

Misa je održana u sklopu Tripunskih dana – Dana Bokelja, koji se već tradicionalno održavaju u Rijeci, a kroz njih se promiče kulturne i povijesne vrijednosti Bokelja i Boke kotorske.

Organizator ove manifestacije je Hrvatska bratovština “Bokeljska mornarica 809” Rijeka Bokelji i u Rijeci kao i svome zavičaju drže do tradicijski vrijednosti po kojima su prepoznati u svijetu, pa se prilikom Proslave svetog Tripuna održavaju misa i zahvale zaštitniku, postrojava se odred i poslije mise pleše Kolo Svetom Tripunu. Kolo je pratila glazba Gradske glazbe Trsat – Rijeka.

Proslava Svetog Tripuna - Rijeka
Proslava Svetog Tripuna – Rijeka

Ovoj je manifestaciji prisustvovao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji se prije početka izvođenja kola pozdravio sa Kotorskim biskupom msgr. Ilijom Janjićem.

Obersnel - Janjić
Obersnel – Janjić

Dan ranije, u Circolu, održan je “Tripundanski triptih” -& Koncert bokeljskih glazbenika i prijatelja Boke, malih Bokelja i prezentacija fotomonografije. Nastupili su& prof. Paola Radin, prof. Borjana Skladany, te posebni gosti, prijatelji Bokelja maestro Voljeno Grbac u pratnji prof. Babin. U glazbenu večer publiku su uveli mali bokeljski glazbenici polaznici Osnovne škole Ivan Matatetić Ronjgov.
Voljen Grbac prezentirao je svoj autorski rad Fotomonografiju Kotora.

Mia Mohorić

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije