Tripundanski dani u Rijeci

U Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci juče je održana je sveta misa u povodu proslave Svetog Tripuna, a predvodio ju je Kotorski Biskup msgr. Ilija Janjić.

Misa je održana u sklopu Tripunskih dana – Dana Bokelja, koji se već tradicionalno održavaju u Rijeci, a kroz njih se promiče kulturne i povijesne vrijednosti Bokelja i Boke kotorske.

Organizator ove manifestacije je Hrvatska bratovština “Bokeljska mornarica 809” Rijeka Bokelji i u Rijeci kao i svome zavičaju drže do tradicijski vrijednosti po kojima su prepoznati u svijetu, pa se prilikom Proslave svetog Tripuna održavaju misa i zahvale zaštitniku, postrojava se odred i poslije mise pleše Kolo Svetom Tripunu. Kolo je pratila glazba Gradske glazbe Trsat – Rijeka.

Proslava Svetog Tripuna - Rijeka
Proslava Svetog Tripuna – Rijeka

Ovoj je manifestaciji prisustvovao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji se prije početka izvođenja kola pozdravio sa Kotorskim biskupom msgr. Ilijom Janjićem.

Obersnel - Janjić
Obersnel – Janjić

Dan ranije, u Circolu, održan je “Tripundanski triptih” -& Koncert bokeljskih glazbenika i prijatelja Boke, malih Bokelja i prezentacija fotomonografije. Nastupili su& prof. Paola Radin, prof. Borjana Skladany, te posebni gosti, prijatelji Bokelja maestro Voljeno Grbac u pratnji prof. Babin. U glazbenu večer publiku su uveli mali bokeljski glazbenici polaznici Osnovne škole Ivan Matatetić Ronjgov.
Voljen Grbac prezentirao je svoj autorski rad Fotomonografiju Kotora.

Mia Mohorić

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.