Tri medalje za Katuriće na Evropskoj filatelističkoj izložbi, srebro za monografiju Lazara Seferovića

Finska 2017. sa otvaranja

Najznačajniji filatelistički događaj ove godine u Evropi, Evropska filatelistička izložba u Tampereu u Finskoj, završena je a hercegnovski predstavnici, porodica Katurić zaokružila je učešće na ovoj manifestaciji sa tri medalje. Četvrta je pripala Lazaru Seferoviću za monografiju o Tomu Katuriću, prenosi Radio Herceg Novi.

Zlatna i pozlaćena medalja pripala je Đorđu i Tomu  Katuriću, za kolekcije Pisma Bokeljskih pomoraca 1830-1890. i  Okupacija Crne Gore i Boke Kotorske 1941-1945 dok je Jelica Katurić za svoju kolekciju dobila je srebro. Đorđe  Katurić je prvi put osvojio zlato.

Filatelistička izložba u Tampereu obuhvatala  je i literaturu, a srebrnu medalju zaslužio je Lazar Seferović za monografiju „ Tomo Katurić – zlatni filatelista koji je osvojio svijet.“

Promocija knjige Zlatni filatelista koji je osvojio svijet – Tomo Katurić

Bilježimo i da je na izložbi u Tampereu učestvovalo 560 izlačača a eksponati su bili izloženi na 2850 vitrina.

Anuncios finlandia

Za prva dva dana  izložbu je vidjelo oko devet hiljada posjetilaca.

1 komentar

  1. Sa nestrpljenjem sam čekao vijesti sa učešća poštovanog gospodina Katurića i njegove porodice na izložbi u Finskoj. Znao sam da je uspeh zagarantovan, što se i potvrdilo!
    Najljepše čestitke upućujem g-dinu Tomi Katuriću, g-đi Jelici i g-dinu Đorđu!
    Posebno me je obradovala vijest da je i g-din Lazar Seferović dobio zasluženo priznanje za napisanu monografiju o Tomi Katuriću. Jer je veoma značajno da o čovjeku koji je “oplovio i osvojio svijet” ostane “nešto” zapisano! Za tu ideju i veliko zalaganje upućujem poštovanom g-dinu Lazaru Seferoviću najljepše čestitke!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.