15 C
Kotor

Slušaj online radio

Tri crnogorske dive nastupile u Luštici bay

Koncert

Koncert “Crnogorske dive” održan je sinoć u nesvakidašnjem ambijentu na plaži kompleksa Luštica Bay, u neposrednoj blizini novoizgrađene marine i lokacije budućeg The Chedi, Luštica Bay hotela. Publici su se predstavile Marijana Šovran, Milica Milanović i Olivera Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One su izvele poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta. Muzičku pratnju ovog uzbudljivog izvođenja činio je poznati gudački kvartet “Rocher” iz Beograda, na čelu sa Radmilom Vardalić.

Performans je dio renomiranog hercegnovskog operskog festivala “Operosa Montenegro” iz Herceg Novog koji će ovog ljeta, od 23. do 27. avgusta obilježiti svoje jedanaesto izdanje. Inače, istoimeni koncert i program planiran je i na otvaranju prve večeri festivala – večeras 23. avgusta na tvrđavi Forte Mare.

Drugog dana, 24. avgusta u Starom Gradu u Herceg Novom biće upriličen opersko-baletski performans “Trenutak za klasiku u Starom Gradu” za koji je ulaz besplatan, a glavna atrakcija festivala planirana je za 25. i 26. avgust na Kanli Kuli, kada će premijerno biti izvedena opera jednočinka – Jolanta, Pjotra Iljiča Čajkovskog, u aranžmanu Ešli Din (Ashley Dean), dok će orkestrom rukovoditi Eraldo Salmieri.

Završnog dana festivalskog programa, 27. avgusta, na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom gala koncert će održati violinistkinja Basma Edres (Basma Edrees) iz Egipta, sa festivalskim orkestrom Operosa Montenegro, pod dirigentskom palicom Jana Vjerzbe iz Poljske (Jan Wierzba). Basma Edres inače je nastupala tokom prošlogodišnjeg festivala Operosa Montenegro i u Luštica Bay-u, kao sastavni dio kvarteta Talasi Nila.

Festival “Operosa Montenegro” inače je drugu godinu za redom održan pod pokroviteljstvom Samiha Savirisa, vlasnika švajcarske kompanije Orascom koja u Crnoj Gori gradi turistički grad Luštica Bay i planira restauraciju ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Kompanije su ove godine generalni sponzori “Operose”.Istoimena fondacija je osnovana za povezivanje, razmjenu znanja i informacija iz oblasti izvođačkih umjetnosti, sa misijom da operu prikaže kao modernu i zabavnu i omogući mladim umjetnicima razvoj kroz rad sa vrhunskim producentima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije