21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Trgovački brod kojim upravlja kompanija registrovana u Crnoj Gori stavljen u karantin u Grčkoj

Brod BLUE TUNE koji je u karantinu u Grčk-foto www.shipspotting.com

Trgovački brod „Blue Tune“ kojim upravlja kompanija „Mastermind Shipmanagement“ d.o.o. iz Kotora, zaustavljen je  i stavljen u karantin u grčkoj luci Aghios Nikolaos u Korintskom zalivu, zbog sumnje da je među njegovom posadom izbila za sada neutvrđena zarazna bolest- prenose grčki mediji.

Jedan član posade broda je preminuo po njegovom uplovljavanju u grčku luku u ponedjeljak, a ostatak pomoraca za koje se za sada pouzdano ne zna koliko ih je i koje su nacionalnosti,  je stavljen u karantin na brodu. Posada broda koji je sa teretom rude boksita plovio iz italijanske luke Ravena ka Aghios Nikolausu, prijavila je grčkim vlastima dok su bili u završnoj dijelu putovanja kroz sam Korintski zaliv, da je na brodu izbila nepoznata bolest, a brodski kuvar je u međuvremenu preminuo. Brod je po prispjeću u luku, stavljen u karantin i pod pojačan nadzor grčkih zdravstvenih vlasti. Tijelo preminulog pomorca upućeno je na autopsiju koja treba da uvtdi tačan uzrok njegove smrti, a nezvanične informacije koje u međuvremenu dolaze iz Grčke, navode mogućnost da njegova smrt nema veze sa navodnom bolešću, već je uzrokovana srčanim udarom. Jedan od grčkih specijalista u međuvremenu je isključio mogućnost da je teret koji je „Blue Tune“ prevozio izazvao trovanje posade što je pospješilo špekulacije da je na brodu izbila neka zarazna bolest.

Mali teretnjak od 5.193 tome deplasmana vije zastavu Antigve i Barbude, a njime prema navodima specijalizovanih sajtova, kao menadžer upravlja kompanija u Kotoru – kćerka firma kiparske brodarske kompanije „Mastermind Shipmanagement“ koja raspolaže flotom od ukupno 15-tak brodova za prevoz rasutog i generalnog tereta.

Brod „Blue Tune“ međutim, po svemu sudeći nije dio flote kojim upravlja kiparski principal kotorske firme jer sva plovila u toj floti viju zastavu Kipra, a „Blue Tune“ plovi pod zastavom male karipske državice Antigva i Barbuda. Nismo dobili odgovor od kompanije „Mastermind Shipmanagement“ d.o.o. Kotor čiji je izvršni direktor Dejan  Ivović na pitanja što se događa sa brodom „Blue Tune“ i njegovom posadom, te da li među pomorcima na tom brodu ima i državljana Crne Gore što nije isključeno, budući da ta kompanija na brodove kojima upravlja, ukrcava i veći broj naših pomoraca. Kontakt telefoni te agencije i samog Ivovića bili su isključeni.

Izvor:S.L

Najčitanije