Tretiranje palmi

Tivat
Tivat

Četvrto po redu ovogodišnje tretiranje palmi  vrste Kanarska datula (Phoenix canariensis), na javnim površinama u Tivtu, počelo je danas, a u cilju spriječavanja širenja štetočine crvenog palminog surlaša (Rhynchophorus ferrugineus).

“Tretiranje vrši ovlašćena firma DOO „Ekoplant“ iz Podgorice uz nadzor stručnog lica iz DOO“Komunalno“ Tivat. Sa tretiranjem će se početi od šetališta Iva Vizina u lučici Kalimanj i dalje prema Seljanovu . Narednih dana biće tretirano i ostalo obilježeno područje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova (vjetar, kiša) tretiranje će se odložiti, o čemu će se javnost obavjestiti ”- saopšteno je iz Opštine Tivat koja finasira ovu akciju. Tretiranje plami  će se vršiti sa insekticidom na bazi dimetoata – Perfektion.

Iz lokalne uprave pozvali su pčelare da  zaštite pčelinja društva, a vlasnike palmi u privatnim dvorištima da se, radi zaštite biljaka i spriječavanja širenja bolesti, odazovu akciji tretiranja svojih palmi.

“Napominjemo da je prepruka da se tretiraju i zaražene palme.” – kaže se u saopštenju.

Podijeli

2 Komentari

  1. E bio sam dolje u setembar i vidio što ti surlaši čine od vrha tj, srca palmii..i lentrao sam ih kod rođaka mi Fila na Seljanovo kod BIG BENA…i ja prećizi škarambeči samo što imaju tanku Rilicu žalac kao svrdlo i sa tim vrtee i ptosvrdlaju srce u palme…e bome imaju i krila i mogu lećeti…e kad destregaju jednu palmu lete na drzugu i sve isponova, a prvo destregaju palmu u sredinu i onda idu na desnu i lijevu bandu ..danu tu više nema što da se čeka ..danu sve će ni puste palme đaolom dati…e zato sad ih valja FLITAVATI isto ono kao što smo prije flitavali sa di-di-tijem buve,komare.mušice i.t..d….ja sam učinio kod Fila mi rođaka ove lentrare da vidite kako te BEŠTIJE IZGLEDAJU…Miu ih šiljem na SKAIP pa neka ih prebaci ispod ovoga….đurica amssterdam

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.