Trening „Volonterizam u Boki“

Gornja Lastva
Gornja Lastva

NVO Expeditio iz Kotora organizuje, u okviru projekta STRONGO, trening na temu „Volonterizam u Boki“. Trening će se održati u selu Gonja Lastva, Tivat, 16. i 17. aprila 2016.

Trening je namijenjen nevladinim organizacija aktivnim na teritoriji opština Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi, koje žele da unaprijede rad sa volonterima, tj. da nauče kako da uključuju volontere, da ih motivišu i efikasnije koriste njihove potencijale. Trening će voditi treneri nevladine organizacije PRОАKТIV iz Niša /www.proaktiv.org.rs/.

Projekat STRONGO doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj /Developing stronger civil society in Boka Kotorska/ odobren je u decembru 2015. godine kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Projekat će trajati 35 mjeseci.

Vodeći partner u projektu je NVO Expeditio iz Kotora, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke Kotorske: „Naša Akcija” iz Kotora, „Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i „Agora” iz Budve.

Opšti cilj projekta je izgradnja kapaciteta i povedanje učešda nevladinih organizacija kako bi postale profesionalni, efikasni i odgovorni nezavisni akteri na području Boke Kotorske.

 Specifični ciljevi projekta su:

– Osnaživanje i izgradnja kapaciteta lokanih nevladinih organizacija s područja Boke Kotorske

– Povećanje učešća nevladinih organizacija na lokanom nivou u procesima izrade politika u tri oblasti (mladi; zaštita životne sredine, zaštidena područja i baština; kultura) u Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.