20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Treći “Orjenski đir” u subotu 7.oktobra

Orjenski đir

Treći “Orjenski đir” biće održan u subotu 07.10.2017. godine. Organizatori trke su ekipe AK “Niskogorci” i NVO “Orjen Outdoor”.

Kao i prethodne godine organizovaće se dvije trke u dvije distance:

Prva trka je za sve prave sladokusce trali trčanja pod nazivom “Veliki đir”, gdje će organizatori pokušati svim učesnicima da približe netaknute dijelove Orjena. Trka je dugačka oko 28 km sa 1900 m uspona a obuhvatiće najviši vrh Orjena – Veliki Kabao 1894 mnv i najljepši vrh Orjena – Subru 1679 mnv.

Druga trka pod nazivom “Mali đir”, je kraća distanca od 15 km i oko 1000 m ukupnog uspona.

Trka Orjenski đir je prva crnogorska trka koja je uvrštena u kalendar krovne svjetske trail organizacije ITRA – Internacional Trailrunning Association I koja će od ove godine Orjenski đir bodovati sa 2 ITRA boda. Ujedno isti bodovi su sertifikovani i od UTMB i samim tim trka ima pravo korištenja loga ITRA MEMBER kao i UTMB 2017 QUALIFYING RACE.

Generalni pokrovitelj trke je Turistička organizacija Herceg Novi, a sponzor i prijatelj trke je kompanija “Lazure” Marina & Hotels.

Trka je isključivo namjenjena dobro fizički pripremljenim trkačima planinarima i ograničena je vremenskim limitima. Sve informacije vezane za trku možete naći na sajtu trke: https://orjenskidjir.wordpress.com/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije