16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava – Tradicionalni „Krnevao lastovski“

Lastovski karnevo
Lastovski karnevo

Tradicionalni „Krnevao lastovski“ – najveća karnevalska manifestacija na Tivatskoj rivijeri, održaće se u nedjelju, 15.februara sa početkom u 14 sati – saopštili su organizatori karnevala iz NVO „Harlekin“ Donja Lastva.

Mještani Donje Lastve već godinama na potpuno tradicionalni način, u skladu sa tradicijiom i po običajima svojih predaka organizuju karneval. Iako bez velikih ili neosnovanih pretenzija, lastovski karneval je ipak vremenom prerastaou najznačajniju manifestaciju ovog tipa u opštini Tivat i jednu od značajnijih u Crnoj Gori.

Već godinama, karnevalu u Donjoj Lastvi prisustvuje od 2 do 3 hiljade gledalaca i u njegovoj povorci učestvuje 150-250 maski.

DSC_2516_resize

Po starom običaju, vesela povorka maski sa lutkom karnevala i ove će godine krenuti ispod stare smokve u naselju VII kvart. U pratnji Gradske muzike Tivat i mažoretki, karneval će biti pronešen kroz cijelu Donju Lastvu do rive gdje će mu se suditi za sva loša djela i probleme građana u protekloj godini. Egzekucija krivca – spaljivanje karnevala, biće obavljeno na mulu ispred crkve Svetog Roka,a fešta se potom nastavlja velikim maskenbalom u hotelu „Kamelija“.

Organizaciju „Krnevala lastovskog“ podržale su Opština i Turistička organizacija Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije