20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tople poruke stižu Oliveru sa svih strana svijeta…

Oliver Dragojević – Foto Nikola Vilić/ arhiva/ Hanza Media

“Samo ozdravi mi ti, to je sve šta san od Boga tražio”, poznatim, dijelom preinačenim Gibonnijevim stihovima jedan je obožavatelj poželio Oliveru Dragojeviću sve ono što mu od srca, uz članove njegove obitelji, prijatelje i kolege, želi i ogroman broj njegovih istomišljenika na svim stranama svijeta.

Svjedoče tome salve čestitki i poruka podrške, koje su se proširile internetskim adresama Olivera Dragojevića na njegov 70. rođendan, da bi se njihov broj znatno povećao kada je stigla vijest o otkazivanju dvaju najavljenih koncerata omiljenog im pjevača i Zagrebačke filharmonije u Spaladium Areni.

Želio je Oliver više od ičega zapjevati s publikom u Splitu, ali ga je borba s teškom bolešću jako iscrpila, pa je bio prisiljen koncerte ostaviti po strani – zbog oslabljenog je organizma hospitaliziran na Klinici za onkologiju i radioterapiju Kliničkog bolničkog centra Split i sve što treba je mir i vrijeme kako bi, uz medicinsku pomoć, sve svoje snage upregao u ozdravljenje.

“Drži se! Kaže se kroz pjesmu se znaju duše dotaknuti i prepoznati…

Nadam se da osjetiš svu energiju ljudi koje si dotakao, koji te vole i koji ti šalju svu energiju ljubavi da se što brže oporaviš! Ne daj se”, poručila je Oliveru jedna Sanela saževši u nekoliko rečenica sve ono što obožavanom dalmatinskom pjevaču odašiljaju ljubitelji njegova glasa i antologijskih pjesama. Najviše poruka ohrabrenja starom su morskom vuku uputili njegovi obožavatelji iz Hrvatske i zemalja u susjedstvu, mnogi među njima planirali su doputovati u Split i uživati u nezaboravnom adventu s Oliverom.

“Olivere naš dragi, želim ti ozdravljenje i sretan ti rođendan i još ih puno, puno dočekao u zdravlju i sreći s tvojom publikom i preeeedivnim pjesmama uz koje smo odrastali i uz koje živimo u daljnjim godinama zivota. Želim dati veliku podršku i snagu tvojoj obitelji koja se bori s tobom i za tebe! Kako god bilo teško NE ODUSTAJ! Ti to možeš. Ja sam tvoja velika obožavateljica koja prolazi tešku borbu za život… I ne dam se… Svako ti dobro od sveg srca”, piše Dubravka iz Đakova, a dobrim želje šalje i Špela iz Dežele: ”Dragi Oliver, želim ti povno koš zdravja, čimprej se vrni k nam v Slovenijo, da naredimo žur kakor ga ti znaš.”

Zabrinuti za zdravstveno stanje voljenog pjevača neki od njih pokušavaju sugerirati i adrese zdravstvenih ustanova koje bi mu mogle pomoći, pa tako jedna Zdenka, u želji da do Olivera stigne informacija o Acibademu, najvećem pružatelju zdravstvenih usluga u Turskoj, piše o toj ustanovi koja je u Zagrebu otvorila informativni ured.

“Molimo da prenesete Oliveru, neka se hitno pokuša povezati s turskom bolnicom čije je predstavništvo odnedavno u Zagrebu. Oni sve organiziraju za prijevoz do Istanbula. Liječe radiokirurgijom, što je najnoviji način liječenja za teške bolesti. Molim se za njega i znam da će uspjeti”, uvjerena je Zdenka.

Oliver Dragojević

“Nemoj nam sad kiksat”, upućena je Oliveru poruka i s Facebook profila Veli Jože, dok je jedna Gorbie, govoreći kako je umalo kćer nazvala imenom svojega glazbenog kralja, ostavila post na engleskom jeziku: ”Oliver! I almost named my daughter Oliver because of you. Stay strong, you are my musical King! Praying for you and your loved ones.”

“Ja predlažem da Oliver sve splitske koncerte odloži i umesto splitskih krene na pohod na beogradske koncerte. Pa ćeš Olivere da ozdraviš. Ima u Beogradu mesta gde se ti možeš totalno izlečiti, vreme je da imaš beogradske kocerte jer svi dugi niz godina čekamo tebe da napraviš niz koncerata u Beogradu od trajanja od 10 godina zaredom”, poručio je pjevaču Vlastimir iz Srbije, a isto priželjkuje i Makedonka Beti: ”Budi hrabar, budi snažan… Znam da možeš!! Čekamo Te i mi u Makedoniju… Sretan rođendan!!!”

U moru dobrih želja za ozdravljenjem (“Izdrži kumpanjo!!! Uz tebe smo…”; “Podario vam dragi Bog pregršt snage za ozdravljenje, do tada mi vas čekamo”; “Sad je najvažnije zdravlje, pivat moremo i posli”; “Mi te čekamo, samo nam budi dobro”; “Legendo, imaš volje, snagu prikupi, ekipa dobrih liječnika je uz tebe, vjeruj u sebe, svoju bolest predaj Bogu, a nada umire posljednja. Bit će koncerata, sada si ti najvažniji”; “Budi jak Olivere Dragojeviću! Cijeli svijet se moli za tebe”; ”Srećan rođendan legendo!

Pevaćemo mi još, pričati viceve, piti vino…”) jedan Damir izložio je i konkretan prijedlog pristajući sudjelovati u eventualnim troškovima liječenja koji bi Oliveru vratili zdravlje: ”Predlažem da svi odustanemo od povrata novca za ulaznice te da sakupljeni prihod ide dragom nam Oliveru za rođendan i za troškove puta ka ozdravljenju! Živio Oliver!!!”

Oliver Dragojević – Foto Nikola Vilić/ arhiva/ Hanza Media

“Dragi i cenjeni g. Oliver… Sada ste vi u prvom planu i vaše zdravlje… Bit če još vaših prekrasnih pjesma i koncerta, na kojih čemo uživati kao uvijek… Ja, moj suprug i moja hčer molimo za vaše ozdravljenje i snagu, i šaljemo vam zagrljaj iz Maribora… Neka vas ljubav i zdravlje drže u svome naručju…”, Slovenka Barbara svoju je ogromnu želju pretočila u sliku, vjerujući, poput svih, u Oliverovu pobjedu u borbi za život.

Hvala ti za jednu divnu večer

“Hvala za svu ljubav, svu sreću, svu radost i sve divne osjećaje koje si nam sve ove godine pružao. Hvala Ti za jednu divnu večer koju sam provela zezajući se s Tobom na šanku, sve dok mi nisi potjerao muža da me odvede doma Lukasu. Hvala Ti za sve. I ja vodim svoju bitku i vjerujem u pobjedu. I ljubav. Jer ljubav je sve. Ona pobjeđuje sve. Nadam se da ćemo oboje pobijediti i da ćemo svi jos imati prilike uživati u Tvojim divnim koncertima”, dirljive je riječi ispisala Dušica.

Kolege se sjetile rođendana

Oliverova rođendana sjetili su se i mnogi njegovi kolege, među njima i Tony Cetinski, koji je na svom Facebook profilu napisao: ”Sretan ti rođendan, morski vuče naš. Budi jak i poživi nam još dugo, dugo i jednako toliko nam podari još puno lijepih pjesama. Voli te istarski morski vuk.”

Severina je na društvenoj mreži objavila fotografiju, snimljenu u Oliverovoj Veloj Luci, u društvu pjevača i njegove sumještanke Jasne Zlokić: ”Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija… Sretan rođendan, dragi naš Oliver… Volimo te”.

“Drž’ se, legendo”, hrabri Olivera Jacques Houdek, a Marko Tolja uzoru je poručio: ”Sretan ti rođendan, dragi Oliver! Tek ti je 70 i jedva čekam čuti kakve nam još glazbene poslastice spremaš i nestrpljivo čekam da me naučiš još ponešto o glazbi kao što si me učio cijeli moj život a da za to nisi ni znao. Svi smo uz tebe!!!”

/Piše Mirela Goreta/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije