13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tomislav Bašić trijumfovao u 15 trka za redom

Sa Match race-a - jedrenje
Sa Match Race-a

Poznati hrvatski jedriličarski reprezentativac Tomislav Bašić, osvojio je ovogdišnji „Porto Montenegro Match Race“ turnir u dvobojskom jedrenju koji je minulog vikenda vožen u Tivatskom zalivu.

Na jedrilicama tipa BLU 26 takmičilo se pet timova koji su jedrili po dvobojskom sistemu, svako protiv svakoga. Prvog dana jedriličare i publiku poslužilo je predivno vrijeme pa su mnogi uživali u sunčanom danu i pogledu na modru površinu Tivatskog zaliva na kojoj su se bijelila jedra brodova što su svaki udar vjetra, koristili da se što bolje pozicioniraju i „nadmudre“ jedan drugoga. Drugog dana vrijeme se malo pokvarilo jer je povremeno padala kiša, ali je vjetra bilo više nego dovoljno za atraktivne borbe brzih regatnih jedrilica.

Nakon ukupno odvezene 32 trke između pet timova koji su učestvovali na ovogodišnjem Porto Montenegro Match Race-u, ubjedljivo prvi bio je tim skipera Tomislava Bašića sa 15 pobjeda, bez ijedne izgubljene trke. Drugi je sa 8 pobjeda bio tim skipera Dejana Presena, a treća posada skipeta Tea Piasevolija koji je trijumfovao 7 puta. Četvrto mjesto sa 5 pobjeda osvojio je Aleksandar Saša Keković, dok je peti sa jednom pobjedom bio Ilija Belan.

Sa Match Race-a
Sa Match Race-a

Izvor:S. L.

Najčitanije