TO Tivat – za vikend naplatili 2.525 eura nautičke takse

Porto Montenegro

Nautički turizam je u posljednjih deset godina doživio ekspanziju, a Tivat se smatra za najfrekventniju crnogorsku destinaciju nautičkog turizma.

U predstojećoj nautičkoj sezoni 2017. godine, opština Tivat po osnovu Zakona o boravišnoj taksi za plovne objekte nautičkog turizma počela je sa naplatom. Naplatu takse vrši predstavnik Turističke Organizacije Tivat.

Svaki strani plovni objekat (brod ili jahta sa ugrađenim ležajevima koji se koriste za odmor, sport, rekreaciju, razonodu, krstarenja…) koji boravi u teritorijalnom moru Crne Gore u obavezi je da plati boravišnu taksu. Visina boravišne takse za plovne objekte zavisi od vremenskog perioda njihovog boravka u Crnoj Gori i od dužine plovila.

Turistička organizacija Tivat sa naplatom boravišne takse na plovnim objektima počela je krajem  2016.godine. Naplata takse je povećana o čemu govore podaci koji su zabilježeni za vikend 23, 24 i 25. juna 2017. godine.

Naime, za tri dana u Tivat je uplovilo 53 jahte, a  predstavnici Turističke organizacije Tivat su naplatili 2.525 eura nutičke boravišne takse, što je do sada rekordna naplata. Zadovoljni smo zabilježenim povećanjem i vjerujemo da će ova naplata kako sezona dobija na značaju bilježiti samo ekspanzivan rast, saopštili su iz TO Tivat.

1 komentar

  1. Zadovoljni su sa 47e po jahti? Salite li se? Samo ih vez u Porto kosta 1500e a vi str zadovoljni sa 47e hahahah
    Bravo vam ga. Dajte sve strancima. A mi kad odemo u stranu zemlju deru nas ko musa jarca! Sram vas bilo!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.