TO Tivat – uspješna sezona, visoka ocjena turista 4,20

Od naplate boravišne takse u turist-biroima za prvih 9 mjeseci ove godine TO prihodovala 161. 382 eura, što je za 45 procenata više nego lani

TO Tivat press
TO Tivat press

“Sam podatak da imamo više od 47 posto više gostiju u odnosu na prošlu godinu i 56 posto više noćenja, 53 199 gostiju i 570 hiljada noćenja za 8 mjeseci je impozantan rezultat koji se možemo i moramo pohvaliti. Takođe, mnogo je bitno da se naši gosti iz godine u godinu sve duže zadržavaju u našem gradu, tako da je prosječno zadržavanje gostiju u našem gradu bilo 10,5 dana. To je podatak koji nas raduje i govori da Tivat ima kapacitet da zadovolji i najprobirljivije goste“, kazao je predsjednik Skupštine TO Tivat Ivan Novosel, na današnjoj press konferenciji koju je organizovala TO povodom završetka turističke sezone, na kojoj su prezentovani i rezultati turističke ankete.

Ocjenom 4,20 rezultiralo je anketno ispitivanje turista na teritoriji Opštine Tivat, rađeno je na engleskom, ruskom i crnogorskom jeziku, među gostima iz različitih zemalja i u različitim vrstama smještaja. Tokom sprovođnja ankete postavljana su tri pitanja, o motivaciji za dolazak u Tivat, kako se saznalo za Tivat i zadovoljstvo turističkom ponudom u gradu.

„Opšta ocjena svih relevantnih službi i ljudi koji se bave turizmom jeste da je ovo bila jedna od uspješnijih sezona što rezultati ankete potvrđuju. Dobra priprema sezone i rad gradskih službi, prije svega komunalnog preduzeća, pa je sve skupa doprinijelo da Tivat bude grad u koji se rado dolazi i rado vraća“ kazao je između ostaloga Novosel.

TO Tivat press
TO Tivat press

„Za devet mjeseci TO Tivat ispunila sve zadatke koje je sebi postavila. Moramo priznati da je ova sezona bila izvanredna. Vrlo smo zadovoljni rezultatima, zadovoljni smo i malim brojem pritužbi na Tivat, na događanja u Tivtu koje su stigle na broj 13000. Za čitavo vrijeme sezone bile su samo 52 pritužbe što je 6,6 odsto od ukupnog broja pritužbi, tako da moramo biti zadovoljni.

Od naplate boravišne takse u turist-biroima za prvih 9 mjeseci ove godine prihodovali smo 161. 382 eura. To je za 45 procenata više nego lani ili četiri puta više nego 2010 godine.
Prema zaključku ankete prosječnog turistu možemo definisati kao osobu za kojeg su odmor i opuštanje, prethodni dolasci, klimatske pogodnosti, zabava i provod, gostoljubivost bili među najbitnijim poticajima za dolazak u Tivat. “ kazala je između ostalog direktorica TO Tivat Bernarda Moškov.

TO Tivat press
TO Tivat press

Zakon o boravišnoj taksi koja bi se trebala po prvi put naplaćivati na objektima nautičkog turizma još nije zaživio usled brojnih nejasnoća, a njegova primjena se očekuje početkom 2016.godine čulo se danas na press konferenciji.

Rezultate ankete saopštio je Milorad Karadžić, koji dvadeset godina koliko se anketa provodi, obrađuje njene rezultate.

“TO Tivat je dala svoj pun doprinos između ostalog i kroz uspješno realizovanje manifestacije kojih je ovoga ljeta zaista bilo puno u našoj organizaciji. To nebi bilo dovoljno da nije bilo i drugih manifestacija, programa Centra za kulturu, NVO, Porto Montenegra, Luštica Bey. Nije postojao niti jedan dan da se nešto ne dešava i sa time smo izuzetno zadovoljni i nadam se da ćemo to i u buduće tako raditi, bar kad iz tog ugla gledamo turističku sezonu”.

TO Tivat press
TO Tivat press

Na pitanje novinara o povremenim problemima u vodosnabijevanju od Krašića do Petrovića, kao i kasni završetak radova na kanalizacionom sistemu, koji je neke turiste otjerao sa tih destinacija, predsjednik Novosel je kazao da “nemam saznanja da je nezadovoljstvo bilo veliko i niti išta dramatično“.

1 komentar

  1. Anketno pitanje je radjeno na engleskom,ruskom i crnogorskom jeziku,a mogu li ja postavit pitanje na hrvatskom jeziku ? zašto moram plaćati turistićku taksu 17.72 eu,za staru kuću koja je nasljeđe ,a ni ne sijećam se kad sam u njoj zadnji put prespavao,a kamoli neki turist ?

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.