TO Tivat ugostila TV ORF 2 i 3 SAT – snimali za “The taste of Europe”

sa snimanja

Turistička organizacija Tivat ugostila je televizijsku ekipu austrijske nacionalne televizije TV ORF 2 i 3 SAT ( koja pokriva i Njemačku) u jednodnevnoj posjeti Tivtu. TV ORF 2  će uskoro objaviti prilog iz Tivta kroz tridesetominutnu emisiju “The taste of Europe” koja se snimala i u Crnoj Gori.

U pomenutoj emisiji odnosno filmu voditelj Lojze Wieser putuje kroz posebne regije i zemlje i istražuje kulinarsku i kulturnu baštinu sa akcentom na tradiciji i autentičnosti.

TO Tivat je za ekipe dvije televizijske kuće priredila obilazak Srednjovjekovnog dvorca ljetnjikovca Buća, Crkve Sv. Mihovila, obilazak šetališta Pine, kao i snimanje Š.B ,,Jadran”.

Za voditelja Lojze Wiesera TO Tivat je takođe priredila obilazak marine i nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro. Obilaskom je obuhvaćen i atelje Slaby. Obzirom da je u fokusu interesovanja austrijske nacionalne Tv bila tradicija i autentičnost, snimanje se nastavilo u ruralnom naselju nadomak Tivta- Gornjoj Lastvi. Na lokaciji u Gornjoj Lastvi ekipe austrijskih televizija snimale su  emisije iz serijala ,,The taste of Europe” u starom mlinu za masline, crkvi Sv. Marije i u naselju uz prisustvo članova KUC ,,Kadena”.

sa snimanja

Ekipi su takođe predstavljene gastro delicije od žućenice, imali su mogućnosti degustirati lozu, rakiju od masline, rakiju od murve, travaricu, višnjak, kao i suve smokve. Kako bi pritom na najbolji mogući način prezentovala lokalno gastronomsko nasljeđe, TO Tivat je austrijske TV ekipe ugostila u saradnji sa  Mašom Čekićem, te su Austrijanci bili u prilici da vide i snime zanimljiva jela sa bogate trpeze koju je u saradnji za KZU “Napredak” pripremio Mašo Čekić. Neka od jela čiju su pripremu TV ekipe snimile, a pritom i degustirale su pečena jagnjetina sa žućenicom, kao i salata od žućenice na dva načina.

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.