13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

TO iz CG predstavile se na sajmu turizma u Budimpešti

Ove godine Međunarodni sajam turizma “Utazas Travel Expo 2017” u Budimpešti slavi 40-godišnjicu poslovanja i održava se od 2-5. marta.

Sajam Budimpešta
Crna Gora se i ove godine pod Nacionalnom turističkom organizacijom  kao krovnom institucijom predstavila sa sledećim  LTO (Tivat, dugogodišnji organizator istog), Kotor, H.Novi,  Budva, Bar i  Ulcinj.
U cjelokupnoj ponudi Crne Gore kao jedne turističke adrese, bila je prisutna i brojna podrška turističke privrede pomenutih opština (kako kroz participaciju materijalalom, tako i ličnim prisustvom), koji su kroz brojne sastanke već prvog dana sajma ostvarili značajnu saradnju sa domaćim madjarskim i inostranim agencijama i turoperatorima za predstojeću sezonu.
Turoperator Travelo je iskazao veliko interesovanje da uvrsti Crnu Goru kao dio projekta, zajedno sa Madjarskom i Hrvatskom za plasman na long distance tržištima.

Istu ideju je u svom prijedlogu imao i ambasador Hrvatske u Madjarskoj, koji je posjetio Crnogorski stand i predstavio mogućnosti potencijalne zajedničke saradnje. Pored predstavnika  Crnogorske ambasade u Madjarskoj, štand je posjetila i opštinska delegacija iz Tivta, na čelu sa  gradonačelnicom Snežanom Matijević, u cilju podrške u intenziviranju turizma u Opštini Tivat na ovom tržištu.

Sajam Budimpešta
Posjetioci štanda su mahom izrazili veliku zainteresovanost u posjeti Crnoj Gori kao destinaciji vrijednoj pažnje obzirom na činjenicu da se iz godine u godinu traži nešto novo i drugačije.
Sajam Budimpešta
Ponuđen je raznovrstan materijal svih opština predstavnica, kao i onih koji su samo participirali materijalom (Cetinje), značajan predstavnik iz oblasti turizma za ovo tržište, bar kada je opština Tivat u pitanju kao sto je Adria Tours, Explorer i brojni drugi.
TO Kotor
Od aprila mjeseca za sve turiste sa ovog područja saobraćati će avio linija Wizz air-a na relaciji Budimpešta-Podgorica.
Na Medjunarodnom sajmu turizma, 40-tom po redu bilo je prisutno 250 izlagača.
/TO Tivat/

Najčitanije