TO Tivat – poziv biciklistima da obiđu lokalne atrakcije

Tivat - foto Boka News
Tivat – foto Boka News

Budući da je 16.jul Svjetski dan biciklista, TO Tivat danas je pozvala turiste koji posjećuju taj grad da voze dvotočkaše i sa njima obiđu lokalne atrakcije koristeći činjenicu da Tivat ima uređene biciklističke staze u centru grada, ali i u neposrednom okruženju.

„Preporučujemo Gornju Lastvu, Vrmac, Lušticu, Plavi horizonti-Bigovo, Solila, ili da obalom obiđete Donju Lastvu, Opatovo, Lepetane pa sve do Veriga. Dok lagano osvajate staze na dva točka, pruža vam se pogled na zaliv koji ostavlja bez daha, pruža vam se mogućnost da zavirite na sva i najtajanstvenija mjesta grada Tivta, sva ona mjesta koja nisu dostupna vozilima, pruža vam se šansa da se upoznate sa našim krajem onako kako dolikuje  i da praktično svaki sledeći okretaj pedale nosi nešto novo, nešto vrijedno pažnje.”-pozvala je TO Tivat turiste napominjući da će uskoro ponovno u funkciji opet biti i lokalni bike-sharing sistem sa stanicama za iznajmljivanje ukupno 24 klasična i 12 električnih bicikala.

U sklopu „Tivatskih ljetnjih fešti“, TO Tivat će sutra sa početkom u 22 sata na Trgu magnolija u centru grada, prirediti koncert bodansko-hercegovačke reagge grupe „Zoster“ iz Mostara.

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 4.740 zvanično prijavljenih turista, što je 12 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine – saopštila je danas Turistička organizacija Tivat.

Uskoro ce ponovno ovako izgledati - jedna od stanica sistema Bike Tivat
Uskoro ce ponovno ovako izgledati – jedna od stanica sistema Bike Tivat

Od ukupnog broja posjetilaca koji trenutnu ljetuju u Tivtu samo 31 turista je iz Crne Gore,a  ostalo su stranci.

Najviše gostiju – njih 3.951 koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja, u hotelima su 654 posjetioca, dok u odmaralištima boravi 100, a u kampovima 35 turista.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.