15 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat – posjećenost, pripreme za sajamske nastupe, gastro vodič…

U svim vidovima smještaja u Tivtu danas boravi 671 turista, što je 51% više nego u istom periodu prošle godine – saopšteno je iz Turističke organizacije Tivat.

U privatnom smještaju odmara 529 gostiju a u hotelima 142.

Zanimljivo je da je u Tivtu samo dvoje gostiju iz Crne Gore, svi ostali su iz inostranstva.

Tivat - Pine
Tivat – Pine

TO Tivat ovih dana se uveliko priprema za sajamske nastupe u Kragujevcu i Varšavi. Do nastupa na Sajmu turizma u Kragujevcu ostalo je dosta vremena koje će TO Tivat iskoristiti za bolju pripremu i prezentaciju na tom veoma značajnom događaju, ako je suditi po broju turista iz tog grada koji ljetuju na tivatskoj rivijeri. Prema riječima Tamare Krstović, pr TO Tivat, ove godine je Kragujevac značajniji nego predhodnih i navodi zašto:

“Zato što osim same promocije grada imaćemo i promociju dočeka Nove godine u Tivtu. Kontaktirali smo hotele da, u koliko imaju neku ponudu ili organizuju doček, da nam daju cijene zajedno sa informacijom o dočeku. Ako pak nemaju organizovani doček da svoju ponudu smještaja vežu uz doček na Pinama tako da bi imali neke male paket aranžmane id a bi se osim ove informacije o velikom dočeku na Pinama mogli pojaviti i sa informacijom gdje se još može dočekati nova godina u gradu”.

Dio kvalitetnije ponude tivatske rivijere biće i novi gastro vodič. Trenutno je angažovana osoba koja anketira restorane u gradu i prikuplja podatke kako bi bila napravljena kvalitetna baza podataka, a potom počelo štampanje kvalitetnijeg, obimnijeg i sadržajnijeg gastro vodiča.

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Pored Kragujevca, predstavnici TO Tivat biće i na značajnoj sajamskoj manifestaciji u Poljskoj:

“To je sajam turizma u Varšavi od 23. do 27. novembra. Tu smo takođe pripremili bogat izbor propagandnog materijala a obavijestili smo hotelijere i druge agencije u gradu da mogu da nam se priključe i pošalju svoj material. Većina je to i učinila pa je i to rezultat dobre pripreme za dva sajma koja se odvijelu istovremeno u Kragujevcu i Varšavi”.

TO Tivat
TO Tivat

Poljski turisti zadnjih godina sve više posjećuju Crnu Goru. Prema statističkim podacima za prvih devet mjeseci prošle godine Crnu Goru je posjetilo oko 50.000 gostiju iz Poljske, koji su ostvarili oko 260.000 noćenja što je 15 % više u odnosu na godinu prije.

 

Najčitanije