20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat – podaci pokazuju da su turisti zadovoljniji ponudom

Pine-Foto Boka News
Pine-Foto Boka News

Turistička organizacija Tivat i ove godine sprovodi tradicionalnu anketu turista na Tivatskoj rivijeri. Anketiranje gostiju je počelo 1. jula i trajaće do 31. avgusta, a planirano je da se obavi u tri faze. Prva faza anketiranja, koja je već došla na obradu, rađena je u periodu od 1. do 20. jula.

“Ukupna prosječna ocjena kvaliteta turističke ponude u Tivtu za ovaj period anketiranja je 4,11. Prošle godine na cjelokupnom periodu, jul – avgust prosječna ocjena je iznosila 4,08 pa smo veoma zadovoljni sa preliminarnim rezulatima ovogodišnje ankete koji pokazuju da su turisti zadovoljniji našom ponudom nego lani. Najviša prosječna ocjena se odnosi na pitanje „Ljubaznost osoblja u smještajnom objektu“ i iznosi 4,46, a najniža se odnosi, kao i prošle godine, na pitanje „Čistoća, uređenost i opremljenost plaža i iznosi 3,67. Najviše su zadovoljni anketirani gosti koji su smješteni u hotelima – ukupna prosječna ocjena 4,19, a najmanje su zadovoljni turisti koji su smješteni u odmaralištima, koji su dali ukupnu prosječnu ocjenu 3,80.”- kazao je juče tim povodom Miodrag Karadžić iz TO Tivat.

Kao glavni motiv da svoj odmor provedu u Tivtu, 25,93 % anketiranih turista su naveli „Odmor i opuštanje“ a 15,43 % anketiranih su motivisani „predhodnim dolascima“. “Pored velikog broja pohvala na Tivat kao idealan grad za odmor, anketirani turisti imaju najviše primjedbi na plaže koje se slabo održavaju, buku od glasne muzike na pojedinim plažnim barovima u kasnim satima, kao i uslugu u trgovinskim objektima.”-precizorao je Karadžić.

Tivat na dlanu
Tivat na dlanu

Inače, prema izvještaju Call centra Montenegro za Opštinu Tivat, pored pohvala na ljubaznost, saradnju sa inspekcijama, kao i kulturno-zabavni program, primjedbe koje upučuju turisti se najviše odnosile na buku od građevinskih radova i buku od glasne muzike.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije