17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat originalno riješila pitanje prevoza svojih zaposlenih

TO TIvat
TO TIvat

Zaposleni u Turističkoj organizaciji Tivat juče su dobili nova službena vozila – bicikle To je urađeno povodom 16.jula – Svjetskog dana biciklista.

“Cilj nam je da sve više pribjegavamo zdravom životu i da na taj način animiramo kako građane Tivta tako i sve posjetioce grada da i oni voze bicikla. Na taj način smanjujemo uticaj štetnih gasova, borimo se za zaštitu životne sredine, i oslobađamo parking mjesta u gradu. Želimo dati dobar primjer svima koji dolaze u naše prostorije. Moramo misliti i djelovati u „zelenom“ smjeru kao glavni predstavnici turizma u Tivtu.”- kazala je tim povodom direktorica TO Tivat Bernarda Moškov.

Ona je istakla da turisti sve više pribjegavaju aktivnom odmoru i odmoru u prirodi, “mi im želimo dati podršku i stimulisati ih da sve više budu u tome.”

“ Bicikle želimo, osim kao prevozno sredstvo postaviti i kao stil života. Osim toga bicikli nam u periodu ljetnje sezone i velikih gužvi omogućavaju da na lak i brz način obezbjedimo biroima koji su raspoređeni u raznim djelovima grada sve što je potrebno da dobro funkcionišu i pruže turistima kvalitetne informacije. Vjerujemo da će iova akcija dati pozitivan primjer svima koji se žele priključiti zaštiti životne sredine, i podstaći ih da žive zdrav život na dva točka”-podvukla je Moškov.

Inače, Turistička organizacija Tivta je razvila pozitivan pristup u zaštiti životne sredine, i već dugi niz godina učestvuje u svim akcijama koje se na ovom polju organizuju u gradu. U svojim službenim prostorijama TO Tivat reciklira papir i koristi biološka sredstva za čišćenje.

Predstavnici TO Tivat su članovi Odbora smo za zaštitu velikog Gradskog parka, TO je nedavno postala kolektivni član Socio-ekonomskog foruma za zaštitu nacionalnog parka Lovćen, potpisala je i memorandum o saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, kako bi na najbolji mogući način zaštitili prirodnjački i ornitološki rezervat Solila kod Tivta, a veliku pažnju ova organizacija pridaje i animiranju građana i turista da se odgovorno odnose prema gradskim zelenim površinama i doprinesu hortikulturnom uređenju Tivta.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije