15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat na “Expo” 2015. sa Pjatom od žućenice

 

Expo 2015
Expo 2015

TO Tivat će se predstaviti 1.jula na najposjećenijoj svjetskoj izložbi “Expo” 2015 koja se održava u Milanu i gdje Crna Gora nastupa pod motom „Mala zemlja velikih mogućnosti”. Prezentacija Tivta će se održati ispred crnogorskog paviljona u okviru Bio- mediteranskog klastera.

“Kako je prioritetni elemenat ovogodišnjeg predstavljanja na Expo- u zdrava hrana , TO Tivat će staviti akcenat na manifestaciju „ Pjat od žućenice „ i „ Ljeto dobrog ukusa „ , gdje ćemo putem web prezentacije predstaviti bogatsvo tradicionalne primorske kuhinje.

Ovu sadržajnu prezentaciju i dodjelu prigodnih poklona italijanskim i drugim posjetiocima predstaviće Savo Vulević , naš sugrađanin, zaljubljenik u Tivat koji dugi niz godina živi u Milanu i poznaje interesovanja potencijalnih italijanskih gostiju.”- saopštila je TO najmanjeg bokeljskog grada.

Montenegro - Expo 2015
Montenegro – Expo 2015

Zanimljivost – TO Tivat i Brazil                                                                                                    

Turistička organizacija Tivat ispunjava svoj osnovni zadatak koji joj je povjeren – promoviše Tivat i njegove vrijednosti na svakom mjestu gdje postoji mogućnost da to da pozitivne efekte. U ovom poslu neočekivano pomažu i prijatelji i zaljubljenici u Crnu Goru širom svijeta, a jedan od njih je i Marcelo Roveda iz Brazila.

Roveda
Roveda

“Ovaj 32-godišnji Brazilac prvi put je čuo za našu zemlju tokom sticanja nezavisnosti, a kako se rodio u mjestu Montenegro, nedaleko od grada Portao-a, počeo je da se interesuje za Crnu Goru i sklapa prijateljstva sa građanima Crne Gore. Sada je zaljubljenik u Crnu Goru sa samo jednom željom, da posjeti Crnu Goru.TO Tivat poslala mu je propagandni materijal o Tivtu i sa radošću prihvata činjenicu da Marcelo Roveda uspješno promoviše Tivat u dalekom Brazilu, sa nadom da će ova promocija u budućnosti dati benefite za turizam u Tivtu – saopšteno je juče iz tivatske TO.

Izvor:S. L.

Najčitanije