21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor na sajmu u Stokholmu

Sajam Stokholm

TO Kotor na standu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i predstavnicima turisticke privrede po prvi put predstavlja svoju ponudu na međunarodnom sajmu turizma “Mediterranean panorama” koji se odrzava po prvi put ove godine u Stokholmu, Švedska.

Tema sajma je Mediteran i sve ono što ga karakteriše – turizam, hrana, običaji i kultura. U skladu sa tim i Crna Gora je usmjerila svoju ponudu, pa posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa  ponudom za predstojeću sezonu: kulturnim i etno – gastronomskim rutama, plažama, kao i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi. Primjetno je veliko interesovanje posjetilaca kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, avio dostupnost, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta.

Imajući u vidu da je za skandinavske turiste karakteristično da putuju tokom cijele godine, a prema najnovijem relevantnom švedskom istraživanju 66% stanovništva planira putovati u toku ove godine, cilj je ostvariti bolju posjećenost sa ovog tržišta u periodu pred i postsezone.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, kao i predstavnici turističke privrede i lokalnih turističkih organizacija tokom sajma održaće sastanke sa predstavnicima turoperatora, marketinških agencija i medija, u cilju daljeg unapređenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.

Da interesovanje za Crnom Gorom sa skandinavskog tržišta raste govore i očekivanja turoperatora i privrede. TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz 4 nordijske zemlje Švedske, Norveške, Danske i Finske. Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz gradova Štokholm, Oslo, Kopenhagen, Helsinki, a prema trenutnom stanju bukinga preko 40% aranžmana TUI Nordic-a za Crnu Goru u 2017.godini je već prodato.

Za dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama svakako imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair” i „Norwegian”, dok nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra.

Posjetioci sajma su iskazali posebno interesovanje za Kotor i nasu cjelokupnu kulturnu ponudu. Zanimaju se takodje i za pjesacke ture kotorskim zaledjem. Osim toga posjetioci se interesuju za cijene u svim vidovima smjestaja a posebno kampovima, kao i za duzinu kupalisne sezone.

S obzirom na veoma dobru avio povezanost sa skandinavskim zemljama, ovo je veoma vazno emitivno trziste za Kotor.

 

Najčitanije