11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor predstavila ponudu na World Travel Market (WTM) u Londonu

TO Kotor na sajmu u Londonu

Učešćem na prvom danu sajma turizma i putovanja World Travel Market (WTM) u Londonu Turistička organizacija Kotor predstavila je ponudu najposjećenijih lokaliteta i mogućnosti saradnje agencijama, medijima i drugim posrednicima u promotivnoj djelatnosti u ovoj oblasti.

WTM jedan je od najvećih sajmova ove vrste na svijetu, a TO Kotor učestvuje pod okriljem Nacionalne turističke organizacije.

Direktorica TO Kotor Ana Nives Radović sastala se sa predstavnicima agencija koje se bave promocijom turističkih destinacija koje putnici sa tržišta zapadnih zemalja tek otkrivaju, a budući da je Kotor, kao i veći dio Crne Gore izuzetno interesantan potencijalnim partnerima, ovo je šansa za predstavljanje lokaliteta, ponude i sadržaja grada, dostupnosti lokacije različitim prevoznim sredstvima te smještajnih kapaciteta.

„Sajam nam daje mogućnost i da odgovorimo na sva ona pitanja koja predstavnik neke turističke ili medijske agencije može da postavi o zemlji i gradu u kojem nikada nije bio, a u koji želi da dođe. Kada im kažete da imate staro gradsko jezgro čiji se izgled nije mijenjao stotinama godina, da su nadomak njega mozaici iz drugog vijeka i mjesto sa najviše padavina u Evropi, kada otkrijete da na potezu od svega nekoliko kilometara postoje lokaliteti sa kulturno-umjetničkim, rekreativnim, zabavnim i sportskim sadržajima, a sve to pokažete na fotografijama i mapama načelno postoji veliko oduševljenje i interesovanje. Međutim, kada kažete da ne raspolažete hotelom od 100 ili više soba, potencijalni partneri budu razočarani, ističući da je za njih, zbog cijene transporta, koji je za veće grupe mnogo povoljniji, znatno teže da dovode manje grupe gostiju”, istakla je Radović.

TO Kotor na sajmu u Londonu – Ana Nives Radović

Interesovanje, međutim, i dalje postoji u domenu izletničkog turizma, predstavljanja gastro ponude, lokacija za vjenčanja na otvorenom i rekreativnih sadržaja.

„Ono što nas posebno raduje je što i uz resurse kojima raspolažemo, a koji su drastično skromniji od onih koje imaju vodeće evropske destinacije, imamo vidljivost na sajmu. Poređenja radi, samo neke od regija mediteranskih zemalja imaju površinom veće i sadržajem bogatije štandove od svih bivših jugoslovenskih zemalja zajedno, ako ne računamo Hrvatsku, čije je predstavljanje među najvidljivijim na evropskom dijelu ponude“, dodala je Radović, naglasivši da mnoge turističke organizacije za promociju i oglašavanje na ovom događaju izdvoje i po nekoliko stotina hiljada eura, pa i milione, zbog čega je svaka prilika za uspostavljanje saradnje na ovakvom mjestu uz budžet od svega nekoliko hiljada eura ipak značajna.

TO Kotor na sajmu u Londonu

TO Kotor postigla je inicijalni dogovor o saradnji sa kompanijom „Drones per Hour“ iz Berlina, koja će promovisati video materijal Kotora napravljen dronom na tržištu zapadnoevropskih zemalja.

TO Kotor na sajmu u Londonu – Ana Nives Radović

Za naredna dva dana sajma, na kojima se očekuje još veća posjećenost predviđeni su sastanci sa predstavnicima agencija, avio-kompanija i medija.

Najčitanije