9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

TO i Muzička škola Tivat u Norveškoj

Turistička organizacija Tivat boravila je u norveškom mjestu Sand.u periodu od 14.-18. maja. Ovo je prvi put da se TO Tivat predstavila na norveškom tržištu, a riječi hvale za ovu saradnju dugujemo Muzičkoj školi Tivat koja je kroz uzvratnu posjetu Muzičkoj školi u Sandu otvorila vrata i turizmu kaže se u saopštenju TO Tivat.

TO Tivat je pripremila širok izbor propagandnog materijala za ovu priliku tako da su stanovnici Sanda i cijele komune Suldal imali mogućnost upoznati se sa našom kulturom, tradicijom, gastronomijom, istorijom, sa cjelokupnom ponudom Crne Gore, zatim smo štampali i dvostrane mape CG- Evropa, kao i mali red letenja Norwegian airlines-a koji će letjeti Tivat – Oslo svakog petka od 26.juna.- 14.avgusta.

Na Dan državnosti Norveške u povorci zajedno sa mještanima nosili smo zastavu Norveške zajedno sa zastavom Crne Gore u znak podrške i poštovanja, koje smo na kraju razmjenili.

Predstavljajući Tivt između ostalog dijelili smo flajere u Energihotellet, Fargeriet caffe-u, u hotelu Ryfylke, na ulici prolaznicima, a glavna prezentacija bila je organizovana u Muzičkoj školi Suldal Kulturshule.

TO i Muzička škola Tivat u Norveškoj
TO i Muzička škola Tivat u Norveškoj

U školi je nakon Koncerta Muzičke škole Sanda i Tivta održana je prezentacija grada Tivta i cijele Crne Gore kroz filmove „Tivat na dlanu“, „Kao u filmu“ i filma iz CZK-a Tivat „Ribar Đorđe razgoni mrak“. Kroz prezentaciju posjetioci su se upoznali sa ponudom Crne Gore i dobili sve potrebne informacije i propagandni materijal.

Nakon te prezentacije održana je još jedna u Ryfylkemuseet-u gdje povodom Dana državnosti održana internacionalna večera na kojoj su predstavnici TO dijelili propangandni materijala, a potom zajedno sa Muzičkom školom učestvovala u slavlju.

Naši domaćini iskazali su veliko interesovanje da posjete našu zemlju, a zadovoljstvo je iskazao i gradonačelnik Torkel Myklebust koji nam se posebno obratio i zahvalio na ovoj posjeti.

Riječi zahvalnosti i poziv da posjeti Tivat, uputili su direktorica Muzičke škole Tivat, Pina Bubanja I predstavnica TO Tivat Tamara Petković – kaže se u saopštenju iz TO Tivat.

Najčitanije