12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg-Novi poziva turističke privrednike da produže sezonu…

Herceg Novi – foto Boka News

Turistička organizacija Herceg Novi je prije više od 20 dana svim subjektima koji su uključeni u turističku privredu grada poslala poziv da se zajednički kreira ponuda za vansezonske periode. Želja je da se sa svim privrednim subjektima postigne saglasnost i napravi konkurentska i adekvatna ponuda koja bi učinila da se produži turistička sezona.

Razlog ovakvog nastupa i poziva je činjenica da se hercegnovska turistička sezona svela na svega par mjeseci godišnje i sa pravom svi to zamjeraju kao najveći nedostatak.

Međutim sada kada smo mi pokrenuli inicijativu da se to izmjeni nikakav feedback nismo dobili od onih koji stalno imaju zamjerke. Naime, u ovom periodu od kada smo uputili poziv do sada su nam se javila samo tri privredna subjekta koji su zainteresovani da se nešto uradi i da se vansezonska ponuda pokrene sa mrtve tačke.

Stoga, nažalost moraćemo konstatovati da ukoliko se ovaj trend drastično ne pormjeni bićemo prinuđeni da napravimo i izmjene i dopune u zakonu i na taj način uslovimo privredu da radi tokom cijele godine.

Takve mjere će pratiti i adekvatne inspekcijeske i kaznene aktivnosti, a sve sa isključivom željom da se svi uključeni u hercegnvoski turizam trgnu iz letargičnosti i podstaknu na rad vansezone i kreiranje adekvatnih ponuda koje bi naš grad učinile atraktivnim i u periodima u vansezoni, kaže se u saopštenju TO Herceg-Novi.

Najčitanije