8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg Novi pokrenula inicijativu za sazivanje sjednice SO kako bi …

TO Herceg – Novi

Turistička organizacija Herceg Novi je danas dostavila šefovima odborničkih klubova, kabinetu predsjednika i predsjednici SO Herceg Novi inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Opštine Herceg Novi, na kojoj bi se dala saglasnost na Finansijski plan i Program rada TOHN za 2017. godinu.

Kako je rad Turističke organizacije Herceg Novi blokiran, čime je onemogućena  priprema i realizacija turističke sezone koja je već počela, očekujemo da će se sjednica Skupštine opštine zakazati u najkraćem roku, na kojoj će se dati saglasnost na predmetne dokumente. Time bi se mogle umanjiti već nastale posljedice i šteta za turističku privredu i ponudu grada, obzirom da je glavna privredna grana Herceg Novog upravo turizam. Takođe, time bi se omogućio redovan rad i nesmetano funkcionisanje TOHN – kaže se u saopštenju.

Podsjećamo da je TOHN u blokadi od 9. marta 2017. godine. Od tada su, nažalost, otkazane sve najavljene i pripremljene manifestacije koje su za cilj imale intezivnu promociju Herceg Novog kao turističke destinacije i njegove bogatije ponude kako u predsezoni tako i u sezoni. Zaustavljena je i štampa promotivnog materijala i brendiranih suvenira. Količine promo materijala su sa današnjim danom iscrpljene. Obustavljeno je renoviranje, brendiranje i otvaranje ukupno 17 turističko-informativnih biroa i zapošljavanje 38 sezonskih radnika, dok su neophodna sredstva za godišnje održavanje softvera programa za prijavu boravka blokirana. Otežana je i usporena završnica izrade sajta zbog nemogućnosti finansiranja video i foto materijala.

Neusvajanje Finansijskog plana i Programa rada Turističke organizacije Herceg Novi za 2017. godinu, nanijeće štetu sa dugoročnim posljedicama turistima, građanima Herceg Novog, kao i državi, jer se nezadovoljan gost nikada neće vratiti u naš grad.

Najčitanije