20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg Novi: Konkurs za izbor suvenira

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Turistička organizacija Herceg Novi u cilju obogaćivanja turističke ponude Herceg Noviog objavila je  Javni konkurs za izbor novskog suvenira.

Suvenir predstavlja odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine opštine Herceg Novi, a istovremeno je i dio  savremenih karakteristika grada, pa u cilju turističke promocije, poželjno je da idejno rješenje sadrži neku od ambijentalnih cjelina poput novskih tvrđava, skala, ulaska u zaliv Boke kotorske, Sat kule ili nekog drugog kulturno-istorijskog  spomenika.

Materijal za izradu  suvenira trebao bi  da bude keramika, kamen, metal, drvo, tekstil, koža, papir ili staklo.

Na konkursu mogu učestvovati sva pravna i fizička lica osim onih koja su direktno angažovana u organizovanju Konkursa,  kao i lica koja su u najbližem srodstvu sa njima ili koja poslovno sarađuju sa njima u vrijeme trajanja Konkursa.

Zainteresovani učesnici sve detalje Konkursa mogu pronaći na sajtu TO Herceg Novi na adresi www.hercegnovi.travel

Odluku o izboru suvenira donijeće stručna Komisija, a odabir radova će se  izvršiti na osnovu  umjetničke vrjednosti i originalnosti, kvaliteta umjetničkog koncepta,  prepoznatljivosti simbolike i  tradicije, tehničke izvodljivosti, praktičnosti i primjenljivosti u svakodevnoj upotrebi kao i ekonomskoj pristupačnosti.

Konkurs je svakako izazov za idejno rješenje gdje će se cijeniti  originalnost u saglasnosti sa temom javnog poziva.

Za najbolje odabrano idejno rješenje predviđena je nagrada u iznosu od dvije stotine eura, a konkurs traje 20 dana od dana objavljivanja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije