TO Herceg-Novi: Instaliran novi softver za prijavu boravka gostiju u hotelima i privatnom smještaju

Herceg – Novi

Turistička organizacija Herceg Novi je u cilju osavremenjavanja tehnologije prijave boravka gostiju, u saradnji sa softverskom kompanijom Primatech iz Podgorice napravila pojednostavljen softver za prijavu boravka gostiju, za brži unos podataka, odnosno prijavu boravka gostiju  iz objekta.

Ovo softvrsko rješenje će umnogome hotelijerima i izdavaocima privatnog smještaja olakšati prijavu boravka .

Turistička organizacija Herceg Novi je sponzorisala izradu softvera, i u potpunosti snosi sve troškove instalacije i održavanja, a sve u okviru akcije koja traje jednu godinu. Vlasinici objekata koji ne iskoriste ovu inicijativu će biti nosioci troškova za prethodno navedeni projekat.

Zahvaljujući preuzimanju ovog softvera svi izdavaoci smještaja biće sigurniji za taj dio obaveza ako se napomene da će kazne za neažurno poslovanje koje se odnosi na prijavu boravka gosta, biti u rasponu od 500 eura do 1000 eura, u zavisnosti od stepena prekšaja. Statistika govori da u 2017. godini prihod od prijave boravka bio manji za 2% u odnosu na prethodnu godinu a turistička sezona je prema svim pokazateljima bila bolja u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupna vrijednost softeva koja iznosi 600 eura za velike hotele, 400 eura za male hotele i 300 euar za privatni smještaj  u potpunosti će biti donirana od strane Turističke organizacije.

Softver je urađen prema standadima EU,  instalira se jednokratno, i nema dodatnih troškova održavanja.

1 komentar

  1. Da li su svi vlasnici -izdavaoci privatnog smjestaja “pismeni” za ovakav nacin rada? Pa zar nije najbezbolnije da se boravisna taksa naplacuje na granicnim prelazima?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.