TO H.Novi – Sezona bolja od prošlogodišnje

HN kula
Herceg – Novi

Iz TO Herceg Novi ističu da su ovogodišnjom dobrom organizacijom naplate boravišne takse uspjeli da realizuju rekordan prihod. Naplata boravišne takse je bolja u odnosu na prošlu godinu za 77,17 odsto. Zaključno sa 19. oktobrom iznosila je 524 378,37 eura.

Za osam mjeseci ove godine u Herceg Novom je boravilo 233. 325 turista, ili 35 odsto više nego u istom periodu lani. Ostvareno je 1. 886. 851 noćenje, što je za 39 odsto više nego prošle godine.

Naplaćena je i turistička taksa u iznosu od 102 945,02 ili 8,51% više nego lani. Članski doprinos za osam mjeseci bio je 3,45 odsto manji nego prošle godine i iznosio je 101 666,03.

Direktorica Turističke organizacije Bojana Blagojević ističe da je zadovoljna sezonom jer je po broju turista i noćenja premašila prošlogodišnju. Tim prije što je posezona produžena i obećavajuća. Najviše gostiju bilo je iz: Srbije, BiH, Rusije, Francuske, Poljske, Mađarske, Norveške, Hrvatske , Njemačke, Ukrajine, Švedske.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.