11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO H. Novi – Poziv za organizovanje tradicionalnih i novih manifestacija

Herceg - Novi - Foto Boka News
Herceg – Novi – Foto Boka News

Turistička organizacija Herceg – Novog objavila je  Javni poziv za podnošenje prijava za dobijanje podrške za organizovanje tematskih skupova i kulturnih, zabavnih, gastronomskih manifestacija u periodu jul – septembar 2015.

Predmet Javnog poziva je pružanje podrške i dodjele bespovratnih novčanih sredstava za sufinansiranje organizovanja tematskih skupova i kulturnih, zabavnih, gastronomskih i drugih manifestacija. Dodjela bespovratnih novčanih sredstava podrazumijeva raspodjelu ukupnog namjenskog iznosa za operativne potrebe organizatora koje su sadržane u zahtjevu i procjenjene razložnim i opravdanim.Imajući u vidu ove ciljeve, konkurs je podijeljen na dvije  teme: tradicionalne događaje i nove manifestacije.

Glavni cilj ovog konkursa je animacija turista u toku ljetnje sezone 2015, valorizacija nedovoljno korištenih kula, trgova i parkova na teritoriji opštine Herceg Novi, kreiranje novih turističkih događaja i definisanje postojećih radi jačanja konkurentnosti i održivosti hercegnovskog turizma, a sve to doprinoseći i podstičući produženje turističke sezone i diversifikaciju turističkog proizvoda u Herceg Novom.

TO HN
TO HN

“Pučki” tradicionalni događaji – Povećanje broja “pučkih” tradicionalnih događaja u što više mjesta na teritoriji opštine i njihovo redefinisanje, a u organizaciji je poželjno da učestvuje što veći broj lokalnog stanovništva kako bi se zajedničkim snagama oživio grad.U okviru ovog cilja, Turistička organizacija Herceg Novog namjerava da sufinansira projekte partnerstva koji će učiniti grad atraktivnijim i time na što bolji način zadovoljiti potrebe gosta. Period i dinamika održavanja – jednom sedmično u toku jula i avgusta mjeseca.

Obrazac za prijavu projekta podnosi se Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Njegoševa 47, 85340 Herceg Novi – Izvršnom odboru – sa naznakom:”Program turističke manifestacije. Ne otvarati prije zvanične sjednice Izvršnog odbora po ovoj temi”.Projekti se dostavljaju najkasnije do 10. Jula 2015. godine.

Najčitanije