11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Budva: Studijska posjeta predstavnika medija iz Srbije

Novinari u posjeti Budvi

U okviru intenzivne promocije turističke ponude budvanske rivijere u regionu, Turistička organizacija opštine Budva je organizovala boravak studijske grupe predstavnika medija iz Srbije, u periodu od 11. do 14. maja.

Studijsku grupu novinara činili su predstavnici nekih od najeminentnijih medijskih kuća iz Srbije: Pink, Studio B, Blic, Blic žena, portali B92 i Nadlanu, BN TV, Večernje novosti, Informer, ELLE, Hello, Putovanja za dvoje i Danas.

Budući da tržište Srbije predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta za nas, organizacijom ovakvih posjeta njeguju se kvalitetni odnosi sa medijima i gostima sa ovog tržišta.

Program studijske posjete formiran je tako da se pokažu svi potencijali Budve: bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote, zaleđe, gastro ponuda, kao i ponuda hotela i privatnog smještaja.

Prvog dana posjete, novinarima je o ponudi tokom i van glavne turističke sezone, govorila Vesna Lagator, PR menadžer HG “Budvanska rivijera”. Nakon razgovora, organizovana je posjeta Pržnu i šetnja Miločerskim parkom, sve do Sv.Stefana.  Grupa novinara je zatim, predvođena predstavnicima TO Budve i profesionalnim vodičem, posjetila Petrovac, rivu i tvrđavu Kastelo, a obilazak je nastavljen posjetom selu Čelobrdo i manastiru Rustovo. Na ovaj način predstavljen je dio ponude seoskog i vjerskog turizma u Budvi, koji je od izuzetnog značaja, pa se uvijek posvećuje posebna pažnja promociji ovog dijela budvanske turističke ponude.

Drugog dana, u jutarnjim satima, grupa je organizovano obišla Stari grad, sa posebnim osvrtom na Citadelu, zidine i Muzej grada Budve. U sklopu predstavljanja noviteta u ponudi Budve, grupa je imala priliku da posjeti hotel “Majestic” i razgovara sa Jelenom Đukić, menadžerom prodaje. Takođe, o predstojećoj sezoni govorio je i v.d. direktora TO Budve, Mladen Franović. U popodnevnim časovima organizovana je “safari” tura koja je podrazumijevala posjetu etno selu Pobori i vožnju terenskim vozilima po zaleđu Budve. Ova tura ostavila je poseban utisak na sve učesnike, budući da su imali prilike da upoznaju Budvu na potpuni drugačiji način. Nakon više nego aktivno provedenog dana, hotel Tre Canne upriličio im je boravak u svom SPA centru.

Novinari u posjeti Budvi

Trećeg i posljednjeg dana njihovog boravka organizovana im je jutarnja kafa sa nesvakidašnjim pogledom na plažu Jaz, a ovom prilikom, o ponudi privatnog smještaja u Budvi govorio im je Petar Ivković, predsjednik Sektora turističkih agencija u CTU, kao odličnoj dopuni hotelskom smještaju, ali i o cijenama u predsezoni.

Uvaženi novinari su pokazali veliko zadovoljstvo organizovanim putem i interesovanje da ponudu Budve predstave u najboljem mogućem svijetlu.

U 2016. godini Budvu je posjetilo 142 864 turista iz Srbije, koji su ostvarili 979 100 noćenja.

Najčitanije